Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
15.5 C
Thessaloniki
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
spot_img

Λόγια «Της Καρδιάς και του Νου» στον Πολυχώρο Μαλλιάρης-Παιδεία “Ανατόλια”

“Ο Στέργιος Λεπτοκαρίδης είναι ένας άνθρωπος σύμβολο για τη Θεσσαλονίκη”. Έτσι χαρακτήρισε ο ζωγράφος Περικλής Μπαλάφας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ζωγράφων Θεσσαλονίκης και Βορείου Ελλάδος, τον συγγραφέα της ποιητικής συλλογής «Της Καρδιάς και του Νου» (εκδόσεις Μαλλιάρης-Παιδεία), στην διάρκεια της παρουσίασης που έγινε χθες Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2019, στον πολυχώρο Μαλλιάρης-Παιδεία «Ανατόλια» (Δ.Γούναρη 39, Καμάρα, τηλ. 2310 277113), σε κλίμα συγκίνησης και θαυμασμού προς το πρόσωπο του ποιητή.

“Ο Στέργιος Λεπτοκαρίδης είναι ένας πραγματικός μύστης της ποιητικής γραφίδας. Ευαίσθητος δέκτης των πομπών και μηνυμάτων που άπτονται των βαθύτερων συναισθημάτων”, συνέχισε ο κ. Μπαλάφας, εκ των ομιλητών της παρουσίασης.

Από αριστερά: Λευτέρης Κωνσταντινίδης, Δήμητρα Ακριτίδου, Στέργιος Λεπτοκαρίδης, Περικλής Μπαλάφας, Αντώνης Μαλλιάρης, Λαμπρινή Κοτσίδου

Μοναδική ήταν η ανάλυση των ποιημάτων που έκανε η φιλόλογος , λογοτέχνης Λαμπρινή Κοτσίδου, τονίζοντας ότι ο Στέργιος Λεπτοκαρίδης είναι “αγνός, ιδεαλιστής, τρυφερός, που κάνει την κατάθεση της ψυχής του χωρίς φιλολογικά τερτίπια. Τα ποιήματα του είναι ένας ύμνος σε πανανθρώπινες αξίες. Ο ίδιος είναι γεμάτος τρυφερότητα και καλοσύνη”.

“Είναι αληθινός ποιητής, τα ποιήματα διακρίνονται από την απεικόνηση πραγματικού βίου αλλά και υποκειμενισμό. Αναβλύζουν μια δραματική συγκίνηση. Οι εικόνες ποικίλες, πολλές θέλουν να πλάσουν και να φωτίσουν έναν κόσμο αληθινό. Χωρίς ίχνος φιλολογίας, μια καταγραφή βιωμάτων”, υπογράμμισε η Δρ. Δήμητρα Ακριτίδου, Αντιδήμαρχος Παιδείας Δήμου Θεσσαλονίκης.

Στην ιδιαίτερη προσωπική σχέση του με τον ποιητή αναφέρθηκε ο κ. Λευτέρης Κωνσταντινίδης, ορθοδοντικός, ο οποίος τόνισε ότι “ο Στέργιος είναι αξιοθαύμαστος και άξιος κάθε επαίνου για την όλη του διαδρομή. Η ζωή του δεν είναι μια μικρή Οδύσσεια, είναι Οδύσσεια”. Ιδιαίτερα επισήμανε ο κ. Κωνσταντινίδης, το γεγονός ότι ο ποιητής αφιερώνει τη συλλογή στα αδέλφια του “για τα οποία ήταν πατέρας”.

Εξαιρετική ήταν η απαγγελία ποιημάτων του βιβλίου από τον κ. Νίκο Μπουκουβάλα, (στη φωτογραφία επάνω), καθηγητή αγγλικών, ζωγράφο.

Ο Στέργιος Λεπτοκαρίδης ευχαρίστησε όλους όσοι συνέβαλαν στην έκδοση του βιβλίου, τους ομιλητές, τον κόσμο που παραβρέθηκε, γεμίζοντας την αίθουσα του πολυχώρου.

Στη συνέχεια υπέγραψε αντίτυπα του βιβλίου του και ακολούθησε δεξίωση με κρασί, σταφύλια και διάφορα εδέσματα.

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ