Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
21.5 C
Thessaloniki
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
spot_img

Συγχαρητήρια στον Μητροπολίτη Μπουένος Άϊρες Ιωσήφ από τον Σύλλογο Αποφοίτων ΑΠΘ

Ο Σύλλογος Αποφοίτων Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης  εκφράζει τα θερμά του συγχαρητήρια  προς το νεοεκλεγέντα Μητροπολίτη Μπουένος Άϊρες και Νοτίου Αμερικής Σεβασμιώτατο  Ιωσήφ (Leandro) Bosch του Οικουμενικού Πατριαρχείου, που καλείται να ποιμάνει τις χώρες Αργεντινή, Βραζιλία, Ουρουγουάη, Χιλή, Παραγουάη, Περού, Βολιβία, Ισημερινό (Εκουαδόρ), Σουρινάμ, Γουϊάνα και Γαλλική Γουϊάνα.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του, την οποία υπογράφει ο Πρόεδρος Παντελής Σαββίδης:

Ο  Σεβασμιώτατος  Ιωσήφ, Αργεντινής καταγωγής, είναι πτυχιούχος του Τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας της Θεολογικής  Σχολής  του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (2002), με μεταπτυχιακό τίτλο (2006) και διδακτορική διατριβή (2012) από το ίδιο Τμήμα.

Μάλιστα πριν από ένα μήνα παρουσίασε και τη μεταδιδακτορική του έρευνα στο Α.Π.Θ. Παράλληλα έκανε σπουδές στο Καθολικό Πανεπιστήμιο Angelicum της Ρώμης με λήψη μεταπτυχιακού τίτλου και διδακτορικής διατριβής.

Ο Σεβασμιώτατος Ιωσήφ μαζί με τη λαμπρή του ιερατική διακονία είναι ένας εξέχων ερευνητής που κινείται με άνεση στο χώρο της Ορθόδοξης και Δυτικής Θεολογίας, της Πατερικής Γραμματείας αλλά και του διαχριστιανικού διαλόγου.

Ο Σύλλογος Αποφοίτων Α.Π.Θ. εκφράζει την ικανοποίησή του για τη διεθνή εμβέλεια αποφοίτων του Πανεπιστημίου και ευελπιστεί προσωπικότητες όπως ο νέος Μητροπολίτης   Μπουένος Άϊρες και Νοτίου Αμερικής του Οικουμενικού Πατριαρχείου να γίνουν μέλη του. Κάτι που θα το επιδιώξει.

Δηλώνει, τέλος, τη συμπαράστασή του στο δύσκολο έργο του νέου Μητροπολίτη.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Παντελής Σαββίδης

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ