Κυριακή, 26 Μαΐου, 2024
23.5 C
Thessaloniki
Κυριακή, 26 Μαΐου, 2024
spot_img

“Το ασχημόπαπο” …ομόρφυνε… στον Πολυχώρο Μαλλιάρης-Παιδεία “Ανατόλια”

Την εκπαιδευτική θεατρική δράση-παράσταση «Το ασχημόπαπο» από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν μικροί και μεγάλοι σήμερα το απόγευμα στον Πολυχώρο Μαλλιάρης-Παιδεία «Ανατόλια», (Δ. Γούναρη 39, Κάμαρα, τηλ. 2310 277113).

Η δράση-παράσταση, με χιούμορ, χρώμα και ζωντανή μουσική, έχει σκοπό να συνεχίσει και να εξελίξει τη δράση του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, που ξεκίνησε το 2017, με την «Πεντάμορφη και το Τέρας», δίνοντας χαρά, ελπίδα και κουράγιο σε γονείς και σε παιδιά που βρίσκονται σε νοσοκομεία, ιδρύματα και όχι μόνο…

Οι ηθοποιοί (όπως φαίνονται στην φωτογραφία από αριστερά) Γιαννούση Ελένη, Νταρακτσής Χρίστος, Αγγελάκης Λευτέρης, έδωσαν το καλύτερο εαυτό τους για να διασκεδάσουν τους μικρούς φίλους που έσπευσαν με τους γονείς τους, από νωρίς, στο κεντρικό βιβλιοπωλείο Μαλλιάρης-Παιδεία και τελικά ενθουσιάστηκαν με τις ερμηνείες τους.

Την δραματουργική επεξεργασία, θεατρική διασκευή, σκηνοθετική επιμέλεια, και μουσική έκανε ο Αγγελάκης Λευτέρης. Δραματουργική συνεργασία: Νταρακτσής Χρίστος. Επιμέλεια κίνησης: Γιαννούση Ελένη.

Η παράσταση θα επαναληφθεί το Σάββατο 28 Δεκεμβρίου, στις 12 το μεσημέρι με επιπλέον εκπλήξεις για τα παιδιά και δώρα!

Το «Ασχημόπαπο» του Χάνς Κρίστιαν Άντερσεν είναι ένα κλασσικό παραμύθι με κεντρικό ήρωα, όχι ένα άσχημο παπί, αλλά ένα μικρό κυκνάκι που βρέθηκε τυχαία να μεγαλώνει ανάμεσα σε πάπιες. Η διαφορετικότητα, αν και φυσική, φοβίζει. Έτσι ο ρατσισμός ανθίζει και η βία ξεκινά ήδη από τον τίτλο – υποτιμητικό παρατσούκλι: «το ασχημόπαπο».

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ