“Φωτοσκιάσεις” με ποίηση, προβολή, βραβεύσεις στον Πολυχώρο Μαλλιάρης-Παιδεία “Ανατόλια”

“Φωτοσκιάσεις” με ποίηση, προβολή, βραβεύσεις στον Πολυχώρο Μαλλιάρης-Παιδεία “Ανατόλια”

Ο ποιητής Τόλης Νικηφόρου και η ποιήτρια Χλόη Κουτσουμπέλη τιμήθηκαν σήμερα το μεσημέρι από την Υπερρεαλιστική Ομάδα Θεσσαλονίκης, για τη συνολική τους προσφορά στα ελληνική γράμματα, σε ειδική εκδήλωση που έγινε στον Πολυχώρο Μαλλιάρης-Παιδεία «Ανατόλια» (Δ.Γούναρη 39, Καμάρα, τηλ. 2310 277113).

Ο ποιητής Τόλης Νικηφόρου παρέλαβε με συγκίνηση την τιμητική πλακέτα και στην συνέχεια, μετά από αίτημα της ομάδας, απήγγειλε μερικά από τα ποιήματα του, προκαλώντας το έντονο χειροκρότημα των παρεβρισκομένων, που κατέκλησαν την αίθουσα. Η Χλόη Κουτσουμπέλη δεν μπόρεσε να συμμετέχει και η τιμητική πλακέτα δόθηκε σε εκπρόσωπο της, ποιητή.

Η εκδήλωση αφορούσε κυρίως στην παρουσίαση του Ανθολόγιου ΙΙ, «Φωτοσκιάσεις», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Γράφημα.

Για το έργο μίλησαν οι: Ιωάννα Λιούτσια, Ποιήτρια-Ηθοποιός-Σκηνοθέτης (πρώτη αριστερά στη φωτογραφία), η Μαίρη Μικέ, Καθηγήτρια Νεοελληνικής Φιλολογίας ΑΠΘ (τρίτη αριστερά).  Συντόνισε ο Αντώνης Χαριστός, μέλος της Υπερεαλιστικής Ομάδας.

Ακολούθως, βραβεύτηκαν οι νικητές του 1ου Ετήσιου ποιητικού διαγωνισμού «Ανδρέας Εμπειρίκος» και έγινε η πρώτη προβολή της 2ης ταινίας μικρού μήκους της ΥΟΘ «Πολφός Αίματος».

Ακολουθεί φωτορεπορτάζ από την εκδήλωση: