Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
14.1 C
Thessaloniki
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
spot_img

Λαμπρά τα Εγκαίνια του Συνδέσμου Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου

Με μεγάλη επιτυχία ο “Σύνδεσμος Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου” (ΣΠΕΚ) γιόρτασε την ίδρυση του μέσα από ένα εορταστικό τριήμερο εκδηλώσεων πολιτισμού, εντός των φιλόξενων χώρων της Φιλοπτώχου Αδελφότητος Ανδρών Θεσσαλονίκης, 12, 13, 14/12/2019 με αύρα Χριστουγέννων. Εκλεκτοί καλεσμένοι, φίλοι, συνεργάτες, υποστηρικτές και αγαπημένα πρόσωπα του ΣΠΕΚ από τον χώρο των γραμμάτων, των τεχνών, του πολιτισμού και των επιστημών έδωσαν το παρόν, αγκαλιάζοντας το όραμα, τους στόχους, τη φιλοσοφία και το πρόγραμμα έργων και δράσεων του Συνδέσμου Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου.

Στο πλαίσιο των εγκαινίων του Συνδέσμου Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου παρουσιάστηκε το 1ο θεατρικό βιβλίο του ΣΠΕΚ, “Εγώ ο Σωσίας του Χίτλερ” του διακεκριμένου συγγραφέα Ιωσήφ Σ. Ιωσηφίδη, σε συνεργασία με τις εκδόσεις Αρχύτας, μέσα από μια μουσικοχορευτική performance τωνJitterbugsSkg. Τον υπέροχο ανθοστολισμό της εκδήλωσης ανέλαβε η εταιρεία TheFlowerShop, ενώ ο Γιάννης Αγγέλου αποθανάτισε με τον φακό του τις χαρμόσυνες στιγμές του ΣΠΕΚ, χαρίζοντας μας μοναδικές αναμνήσεις. Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε ο πρώτος ετήσιος θεσμός του ΣΠΕΚ “Βράβευση Λογοτέχνη διά το Σύνολο του Έργου του, 2019”, όπου βραβεύτηκαν ισότιμα και ξεχωριστά οι λογοτέχνες, Μαρία Κέντρου Αγαθοπούλου και Κυριάκος Χαραλαμπίδης. Η απονομή των βραβείων που φιλοτέχνησε ο διεθνούς φήμης Κύπριος γλύπτης Χρίστος Αβραάμ έγινε από τον Πρόξενο της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη κ. Σπύρο Μιλτιάδη. Τη λαμπρή τελετή επισφράγισε με τραγούδια αγαπημένα από Ελλάδα και Κύπρο η εκλεκτή μαέστρος – μουσικός κα ΆλκηστιςΤόγια με τη Χορωδία ΤΕΕ Μηχανικών. Τέλος, η Χριστουγεννιάτικη εορταστική ατμόσφαιρα των εγκαινίων του Συνδέσμου Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου, διανθίστηκε από τις χαρούμενες φωνές, τα χαμόγελα, τα παιχνίδια και τις ζεστές καρδιές μικρών και μεγάλων παιδιών που ήρθαν να γευτούν τις λιχουδιές της GasteraiaCatering, να λάβουν χρήσιμα δωράκια από τις εταιρείες “Ψαράς Βιβλία”, “ScriptaBookstore” και “J&B HairSalon”, να ακούσουν κάλαντα, έθιμα Χριστουγεννιάτικα και να απολαύσουν σε διαδραστική αφήγηση το παραμύθι “Άραγε υπάρχει Άγιος Βασίλης;” της Κατερίνας Δροσινού – Λακασά.Η Πρόεδρος του Συνδέσμου Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου, κα Σίσσυ Σιγιουλτζή-Ρουκά, ευχαριστεί ιδιαίτερα το Υπουργείο Εσωτερικών – Τμήμα Μακεδονίας Θράκης, το Προξενείο της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη, την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, τον Δήμο Θεσσαλονίκης και τον Οργανισμό Τουρισμού Θεσσαλονίκης για την υποστήριξή τους.

 

 

 

Στη φωτογραφία Άννα Παπαθανασίου, Αγνή Παγούνη – Διαμαντή, Κατερίνα Δροσινού – Λακασά, Ιωσήφ Σ. Ιωσηφίδης, Σίσσυ Σιγιουλτζή-Ρουκά, Χριστίνα Μιχαλοπούλου – Φιλιπποπούλου, Βίκυ Εξαδακτύλου.

 

 

Ο Σύνδεσμος Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου (ΣΠΕΚ) είναι ένα σύλλογος μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, που ιδρύθηκε από την Σίσσυ Σιγιουλτζή-Ρουκά ΜΑ, ΒΑ και τον Δρ Ιωσήφ Σ. Ιωσηφίδηδιαπιστώνοντας την ανάγκη δημιουργίας μιας υποδομής για την οικουμενικότητα του Ελληνικού Πολιτισμού και την προστασία της Γλώσσας μας, της Παράδοσης, της Λαογραφίας, της Καλλιτεχνικής και Λογοτεχνικής Δημιουργίας και γενικά της προσφοράς στον Πολιτισμό, με τη συνέργεια επιστημόνων, ανθρώπων του πνεύματος και της τέχνης, που με ζήλο παράγουν πολιτισμό. Το Όραμα του ΣΠΕΚ είναι να προωθήσει τον Πολιτισμό σε όσο το δυνατό περισσότερους Έλληνες, Κύπριους και Απόδημους. Η Αποστολή του ΣΠΕΚ είναι να δομήσει λειτουργικές και αποτελεσματικές δράσεις, υποδομές, διασυνδέσεις, ν’ αναπτύσσει προγράμματα και σχέσεις για που θα ενώνουν τους απανταχού Έλληνες και Κύπριους δημιουργούς και επιστήμονες προς κοινούς στόχους. Για την αποστολή αυτοί συνεργάζονται Σύμβουλοι και οργανισμοί εντός ή εκτός Ελλάδος συνεργάτες και Μέλη του Συνδέσμου, με ζήλο και αλληλεγγύη. Ο ΣΠΕΚ προκειμένου να εμπλουτίσει μελλοντικά το πολιτισμικό τοπίο της Ομογένειας, της Κύπρου και ιδίως της Ελλάδας σχεδιάζει α) να καθιερώσει την Πολιτιστική Διπλωματία, σε συνεργασία με φορείς Πολιτισμού σε ξένες χώρες, με ξένες πρεσβείες και επιτόπια ιδρύματα, στην Ελλάδα και στην Κύπρο, και β) να αναπτύξει διαδικτυακό κόμβο – μια διεθνή, ελληνική, ψηφιακή, πλατφόρμα γραμμάτων, τεχνών, λαογραφίας, επιστήμης, που θα λειτουργεί με ψηφιακά, τηλεματικά, οπτικοακουστικά μέσα υψηλής τεχνολογίας, προσβάσιμα διεθνώς, υπό τη μορφή ψηφιακής εγκυκλοπαίδειας. Θα παρουσιάζονται πορτρέτα, αξιόλογων απανταχού Ελλήνων και Κυπρίων δημιουργών, καλλιτεχνών και επιστημόνων με ένα δομημένο ατομικό εργοβιογραφικό προφίλ.Email: info@cultural-association.org, Website: www.cultural-association.org

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ