Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
16.6 C
Thessaloniki
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
spot_img

«Τα μωρά τα φέρνει ο πελαργός» στον “Αλέξανδρο”

Το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας διοργανώνει τη θεατρική παράσταση «Τα μωρά τα φέρνει ο πελαργός» από τη θεατρική ομάδα της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης “Entremosotros” και σε σκηνοθεσία της Αναστασίας Τσακίρη και βοηθού σκηνοθέτη Αλμπέρτο Σεβή. Η παράσταση ανεβαίνει το Σάββατο 21 Δεκεμβρίου, ώρα 20.00′ στο Πολιτιστικό Κέντρο “Αλέξανδρος” (Εθνικής Αμύνης 1).

Η είσοδος είναι ελεύθερη και ατί εισιτηρίου θα συλλέγονται: τρόφιμα μακράς διαρκείας, χαρτικά –απορρυπαντικά – είδη προσωπικής υγιεινής – για την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης

Περίληψη

Έργο: «Τα μωρά τα φέρνει ο πελαργός» των Μ. Ρέππα και Θ. Παπαθανασίου

Στα χρόνια της κατοχής, στις παρυφές της Θεσσαλονίκης, εξελίχθηκε μια συγκινητική, κωμικοτραγική ιστορία. Μόνιμη συντροφιά των ανθρώπων της πόλης, η ανάγκη. Ανάγκη για τροφή, για στέγη, για υγεία, για ασφάλεια ζωής….Ανάγκη για εξασφάλιση της επιβίωσης. Ανάγκη μαζί και ελπίδα, ότι απέναντι στους άδικους νόμους του πολέμου, που καταδίκασε χιλιάδες εβραίους συμπολίτες τους, θα υπερισχύσουν η αγάπη και η αλληλεγγύη της ανθρώπινης φύσης. Μια άριστη δραματουργικά ιστορία που θα μπορούσε να είναι αληθινή. Οι συγγραφείς, μαέστροι του είδους, ακροβατούν από το κωμικό στο τραγικό και μας μαθαίνουν ότι ακόμη και στις σκοτεινότερες στιγμές της ιστορίας, οι άνθρωποι μπορούν να διατηρήσουν το φως της πίστης για τον άνθρωπο μέσα τους.

Συντελεστές

Παίζουν:ΣόλΓκερσών, Αλμπέρτο Σεβή, Αλίκη Άντζελ, Γωγώ Ασβεστά,

Αλμπέρτο Πέρεζ, ΣαλίναΜαίρ, Γιώργος Κεμεκενίδης, Δαυίδ Ναχμίας,

Χρήστος Βυρώζης, Μίνα Αμανατίδου, Σάμι Περέζ και ΣτελίναΖακάρ

Σκηνοθεσία: Αναστασία Τσακίρη

Βοηθός σκηνοθέτη: Αλμπέρτο Σεβή

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ: Κέντρο Πολιτισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ