Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024
20.5 C
Thessaloniki
Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024
spot_img

Φιλοσοφική βραδιά στον Πολυχώρο Μαλλιάρης-Παιδεία «Ανατόλια»

Γόνιμη φιλοσοφική συζήτηση σε ζητήματα ηθικής που σχετίζονται με θέματα αναπαραγωγής διεξήχθη απόψε στον Πολυχώρο Μαλλιάρης-Παιδεία «Ανατόλια», Δ. Γούναρη 39, Καμάρα (τηλ. 2310 277113) στα πλαίσια εκδήλωσης που συνδιοργάνωσαν το Εργαστήριο Φιλοσοφικής ‘Ερευνας πάνω στο Φαντασιακό του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, οι εκδόσεις Σύγχρονη Παιδεία και τα Βιβλιοπωλεία Μαλλιάρης-Παιδεία.

Στα πλαίσια της φιλοσοφικής εκδήλωσης παρουσιάστηκε το βιβλίο της Καθηγήτρια Φιλοσοφίας του Α.Π.Θ. Ελένης Καλοκαιρινού, με τίτλο «Το έμβρυο, η κυοφορούσα μητέρα και τα όρια της αναπαραγωγικής μας αυτονομίας:  Η άλλη πλευρά της Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Σύγχρονη Παιδεία.

Ομιλητές της εκδήλωσης ήταν ο Σωκκράτης Δεληβογιατζής, Συντονιστής (στη φωτογραφία, πρώτος από αριστερά), Καθηγητής Φιλοσοφίας του Α.Π.Θ., ο Μιλτιάδης Βάντσος, Καθηγητής Χριστιανικής Βιοηθικής του  Α.Π.Θ. (δεύτερος από αριστερά), ο Ιωάννης Μαρκόπουλος, Καθηγητής Φιλοσοφίας της Τεχνοεπιστήμης του Α.Π.Θ., (τέταρτος από αριστερά), η συγγραφέας Ελένη Καλοκαιρινού, Καθηγήτρια Φιλοσοφίας του Α.Π.Θ. , (τρίτη από αριστερά) και η Ευαγγελία Δεληβογιατζή, Διδάκτωρ Φιλοσοφίας του Α.Π.Θ. (πέμπτη από αριστερά).

Απόψεις επί του θέματος κατατέθηκαν και από το κοινό.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ