Ο Ευκαρπίδης Κωνσταντίνος ήταν … “παρών” στον Πολυχώρο Μαλλιάρης-Παιδεία “Ανατόλια”

Ο Ευκαρπίδης Κωνσταντίνος ήταν … “παρών” στον Πολυχώρο Μαλλιάρης-Παιδεία “Ανατόλια”

“Ο Κωνσταντίνος είναι παρόν, μέσα από αυτό το βιβλίο. Δεν σταματά να μας μιλά…”. Αυτό υπογράμμισε ο Γεώργιος Αλέξανδρος Τανασκίδης Λαμπουσνάκης, δημοσιογράφος, Γ. Γ. Βαλκανικού Συμβουλίου Νέων αναφερόμενος στον Κωνσταντίνο Ευκαρπίδη, συγγραφέα του βιβλίου “…και ξέχασα να μην ξεχάσω να ζήσω”, των εκδόσεων “24γράμματα”, που παρουσιάστηκε απόψε Παρασκευή 17 Ιανουαρίου σε κλίμα συγκίνησης στον Πολυχώρο Μαλλιάρης-Παιδεία “Ανατόλια” (Δ.Γούναρη 39, Καμάρα, τηλ. 2310 277113).

Ο Γεώργιος Αλέξανδρος Τανασκίδης Λαμπουσνάκης (στο μέσο της φωτογραφίας) αναφέρθηκε στην ελεύθερη γραφή και την προσωπικότητα του συγγραφέα, που έφυγε νωρίς, σε ηλικία 26 ετών, τον Δεκέμβριο του 2018…

“Οι σκέψεις του, τα λόγια του, το πνεύμα του, τα γραπτά του, έγιναν βιβλίο για να θυμόμαστε ότι ο Κωνσταντίνος ζει και υπάρχει. Άγγελε, Ιππότη, ζεις και πάντα ζεις μέσα από το μεγαλείο των σκέψεων σου”, ανέφερε η Αλήνη Νέλβη (πρώτη αριστερά στη φωτογραφία), συγγραφέας, εικονογράφος – ζωγράφος, η οποία χαρακτήρισε τον Κωνσταντίνο “γενναιόκαρδο, τολμηρό”.

Η ζωγράφος και λογοτέχνης Αθηνά Τσιρίκα (τρίτη από αριστερά στη φωτογραφία) διάβασε φράσεις από τον πρόλογο του βιβλίου που έγραψε η συγγραφέας Μαρία Θανοπούλου, μητέρα του Κωνσταντίνου. “Επειδή αγωνιωδώς να Ζήσει, να προλάβει να Ζήσει, να ταξιδέψει, να ερωτευτεί, πιστός φίλος, δουλεύει ώρες, διαβάζει, γράφει μουσική και ποίηση… και ονειρεύεται”, έγραψε μεταξύ άλλων.

Η αίθουσα κατακλύστηκε από φίλους του Κωνσταντίνου, που ένιωθαν παρόντα τον Κωνσταντίνο.