Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
21.5 C
Thessaloniki
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
spot_img

Παρουσίαση έκδοσης αφιερωμένης στη Γενοκτονία των Ποντίων

Η Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με την Εύξεινο Λέσχη Ποντίων Νάουσας, συνδιοργανώνουν τιμητική εκδήλωση για την παρουσίαση της επετειακής έκδοσης του ημερολογίου 2020 των εκδόσεων Μίλητος, που είναι αφιερωμένο στην γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου. Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2020, στις 18.30, στον Πολυχώρο Πολιτισμού «Χρήστος Λαναράς» – Αίθουσα ΕΡΙΑ, στη Νάουσα, παρουσία του σκηνοθέτη Μανούσου Μανουσάκη και πρωταγωνιστών της τηλεοπτικής σειράς «Το κόκκινο ποτάμι».

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί ομιλία από τον χοροδιδάσκαλο Βασίλη Ασβεστά, με θέμα «Η γενοκτονία των Χριστιανικών λαών της Ανατολίας, 100 χρόνια μετά…» και θα ακολουθήσουν τοποθετήσεις από τον σκηνοθέτη της τηλεοπτικής σειράς «Το Κόκκινο Ποτάμι» (ΟΡΕΝ) Μανούσο Μανουσάκη και τους πρωταγωνιστές της σειράς Αναστασία Παντούση και Γιάννη  Παπαζήση, ενώ θα παρευρίσκεται ο Ημαθιώτης ηθοποιός της σειράς Τάκης Βαμβακίδης.

Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με την απαγγελία του ποιήματος «Πάρθεν» του Κ.Π. Καβάφη, το τραγούδι «Πάρθεν η Ρωμανία» και τον χορό «Μαχαίρια».

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ