Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
12.9 C
Thessaloniki
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
spot_img

Με επιτυχία ο ετήσιος χορός του Συλλόγου Φίλων Ρετζικίου

Κέφι, χορός, διασκέδαση, κυριάρχησαν στον ετήσιο χορό του Συλλόγου Φίλων Ρετζικίου, που έγινε την Κυριακή 19 Ιανουαρίου στην αίθουσα δεξιώσεων “Το Σεργιάνι της Ανατολής”, στη Λεωφόρο Παπανικολάου. Οι παρευρισκόμενοι απήλαυσαν το εξαιρετικό φαγητό και το κρασί που περιελάμβανε το μενού, τραγούδησαν και χόρεψαν με το μουσικό πρόγραμμα της ορχήστρας και των τραγουδιστών του πολυχώρου.

Ευχές για το νέο έτος έδωσε ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, ο οποίος, στον χαιρετισμό του, εκτός των άλλων, τόνισε ότι γίνονται ενέργειες για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στην περιοχή και παρουσίασε τις τελευταίες παρεμβάσεις που έγιναν στην περιοχή, μεταξύ των οποίων και το μεγάλο έργο αναμόρφωσης της οδού Παπανικολάου.

Η Πρόεδρος  Μπέτζιου Μαρία (στη φωτογραφία πάνω με το μικρόφωνο, στα δεξιά η κ. Καλλία Κασαπίδου και αριστερά ο Δημήτρης Τζελίνης) αναφέρθηκε στην δημιουργία του συλλόγου πριν τέσσερα χρόνια και στους σκοπούς του. Αφορμή υπήρξε η επιθυμία των ιδρυτικών μελών να στεγάσουν μια παρέα ανθρώπων, που αγαπάνε τη μουσική και το χορό ενώ παράλληλα σέβονται την πολιτιστική ζωή του τόπου μας.

Ο Σύλλογος Φίλων Ρετσικίου διαθέτει ομάδα χορωδίας,  τη διεύθυνση και τη διδασκαλία της οποίας έχει αναλάβει ο Δημήτριος Κεχαγιάς.

Ακόμα διαθέτουμε ομάδα χορού που ασχολείται με την εκμάθηση παραδοσιακών χορών, από όλα τα μέρη του μητροπολιτικού ελληνισμού, με επίφαση σε αυτούς των αλησμόνητων πατρίδων δίχως κανένα ηλικιακό ή άλλο περιορισμό.  Την εκμάθηση έχει αναλάβει ο Δημήτριος Τζελίνης.

Παρών στην εκδήλωση ήταν ο ζ’ αντιπρόεδρος της βουλής Απόστολος Αβδελάς (στη φωτογραφία επάνω, πρώτος αριστερά), βουλευτής Θεσσαλονίκης, ο οποίος κατοικεί στο Ρετζίκι και μάλιστα έσπευσε να γραφτεί μέλος του Συλλόγου. Επίσης, παραβρέθηκε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο δήμο Νεάπολης-Συκεών Ηλίας Ζάχαρης, η συγγραφέας βιβλίων μαγειρικής Κική Εμμανουηλίδου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ