Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024
25.4 C
Thessaloniki
Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024
spot_img

Ο Δήμος Παύλου Μελά επιβραβεύει τους εισαχθέντες στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

Την Ημέρα των Τριών Ιεραρχών, γιορτή των δασκάλων και των μαθητών, των σχολείων και των γραμμάτων, των βιβλίων και της μάθησης, επέλεξε ο Δήμος Παύλου Μελά για να επιβραβεύσει τους εισαχθέντες στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Ο Δήμαρχος Παύλου Μελά Δημήτρης Δεμουρτζίδης, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Παναγιώτης Τριανταφυλλίδης και το Δημοτικό Συμβούλιο, σας προσκαλούν στην Τελετή Βράβευσης των  μαθητών και μαθητριών των  Λυκείων Σταυρούπολης, Πολίχνης, Ευκαρπίας, που κατάφεραν να εισαχθούν σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, με τις εξετάσεις της σχολικής περιόδου 2018 – 2019. Στους μαθητές που δεν εισήχθησαν, ευχόμαστε καλή επιτυχία σε κάθε τους προσπάθεια.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2020 και ώρα 11.30 π.μ. στο Αμφιθέατρο των ΕΠΑΛ Σταυρούπολης, οδός Θράκης 4, δίπλα στη Μονή Λαζαριστών.

Θα προηγηθεί η κοπή της πίτας από τον Δήμαρχο για τους Διευθυντές / Διευθύντριες των Νηπιαγωγείων, Δημοτικών, Γυμνασίων, Λυκείων του Δήμου Παύλου Μελά.

Την εκδήλωση θα πλαισιώσουν οι «West side ensemble», το μουσικό σχήμα jazz των καθηγητών του Δημοτικού Ωδείου Σταυρούπολης της ΙΡΙΣ, που αποτελείται από τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Ωδείου Φώτη Τερζή (σαξόφωνο) και τους καθηγητές Νίκο Φουντουκίδη (Ντραμς), Νίκο Φωτιάδη (ηλεκτρικό μπάσο), Πάρη Παπαδόπουλο (ηλεκτρική κιθάρα).

Θα ακολουθήσει δεξίωση για όλους τους προσκεκλημένους.

Την Τελετή διοργανώνει το Τμήμα Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης σε συνεργασία με τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Παύλου Μελά «ΙΡΙΣ» και είναι ανοιχτή σε όσους θέλουν να την παρακολουθήσουν, με επίσημους  προσκεκλημένους τα παιδιά, τους γονείς – κηδεμόνες και τους διευθυντές των σχολείων του Δήμου Παύλου Μελά.

Παρουσιάζει ο Ευθύμης Ασλανίδης, τελειόφοιτος Φιλοσοφικής Α.Π.Θ.

Η γιορτή των Τριών Ιεραρχών είναι συνυφασμένη με την αξία των γραμμάτων και μάλιστα των ελληνικών γραμμάτων και της πνευματικής παράδοσης της χώρας μας.

Ο Βασίλειος ο Μέγας, ο Ιωάννης ο Χρυσόστομος και ο Γρηγόριος ο Ναζιανζηνός παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν βρήκαν τη δύναμη, ανταπεξήλθαν και έγιναν διαχρονικά παραδείγματα αρετής, αφοσίωσης και αυταπάρνησης, τόσο με το βίο τους, όσο και με τα κείμενά τους, που μας τα έχουν αφήσει αμφότερα ως λαμπρό παράδειγμα, ως μια μοναδική πνευματική παρακαταθήκη.

Για μια παιδεία που θα εμπνέει, θα χτίζει δρόμους, οδηγώντας τους νέους στο να ανακαλύψουν τα μυστήρια της ζωής, να κατακτήσουν την προσωπική τους ελευθερία και να αναζητήσουν την αλήθεια.

«Καλή παιδεία είναι εκείνη που ελευθερώνει και βοηθά τον άνθρωπο να ολοκληρωθεί σύμφωνα με τον εαυτό του» έλεγε ο Έλληνας Νομπελίστας ποιητής, Οδυσσέας Ελύτης γνωρίζοντας πώς μόνο έτσι θα μπορέσουμε να έχουμε ελεύθερους ανθρώπους, με συγκροτημένη προσωπικότητα και διευρυμένη αντίληψη, αξιοπρέπεια και αυτοενδυνάμωση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ