Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
18.6 C
Thessaloniki
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
spot_img

Συνάντηση του Δημάρχου Θεσσαλονίκης με τον Γερμανό Υφυπουργό κ. Νόρμπερτ Μπάρτλε

Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε χθες, 23 Ιανουαρίου 2020, στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης ανάμεσα στον Δήμαρχο Κ. Ζέρβα και στον Γερμανό Υφυπουργό και εντεταλμένο της Καγκελαρίου Μέρκελ για θέματα της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης, Νόρμπερτ Μπάρτλε.

Βασικά θέματα της συζήτησης ήταν η διαχείριση των απορριμμάτων, η κυκλοφοριακή και συγκοινωνιακή πρόκληση της Θεσσαλονίκης, η δυνατότητα αξιοποίησης ανεπτυγμένης τεχνολογίας στα αστικά ζητήματα καθώς και η ανταλλαγή καλών πρακτικών.

Ο Κ. Ζέρβας τόνισε πως είναι προτεραιότητα της διοίκησης η αύξηση του ποσοστού ανακύκλωσης, η ορθολογικότερη διαχείριση των απορριμμάτων, η μείωση των αντίστοιχων δαπανών και η παραγωγή ενέργειας. Σε ό,τι αφορά στο ζήτημα της αστικής συγκοινωνίας ανέφερε πως στο πλαίσιο μιας προσπάθειας ανάταξης που γίνεται με την προμήθεια νέων οχημάτων εξετάζονται πολλές πιθανές λύσεις.

Από την πλευρά του ο Ν. Μπάρτλε έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τους στόχους της νέας διοίκησης και δήλωσε πρόθυμος να στηρίξει την προσπάθεια του Δήμου. Σε ό,τι αφορά στο ζήτημα ανανέωσης του συγκοινωνιακού στόλου των οχημάτων δήλωσε πως θα προέκρινε τη χρήση «λεωφορείων πράσινης ενέργειας», ως την πιο ενδεδειγμένη περιβαλλοντικά επιλογή και τόνισε πως η ανταλλαγή καλών πρακτικών με πόλεις της Γερμανίας είναι μία ενδιαφέρουσα προοπτική.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ