Συνεργασία των φορέων της πόλης για την εύρυθμη λειτουργία της κατά τη διάρκεια της Agrotica ζητά η Β. Πατουλίδου

Συνεργασία των φορέων της πόλης για την εύρυθμη λειτουργία της κατά τη διάρκεια της Agrotica ζητά η Β. Πατουλίδου

Τη συνεργασία όλων των φορέων της Θεσσαλονίκης για την εύρυθμη λειτουργία της πόλης κατά τη διάρκεια της 28ης διεθνούς έκθεσης γεωργικών μηχανημάτων, εξοπλισμού και εφοδίων Agrotica, ζητά η αρμόδια αντιπεριφερειάρχης, Βούλα Πατουλίδου.

Η ίδια επισημαίνει ότι “η πόλη τις επόμενες μέρες έχει να αντιμετωπίσει ένα μεγάλο ζήτημα”, καθώς “από τις 30 Ιανουαρίου μέχρι τις 2 Φεβρουαρίου πραγματοποιείται η μεγαλύτερη κλαδική έκθεση, που απ’ ό,τι φαίνεται θα σπάσει όλα τα ρεκόρ”. Η κ. Πατουλίδου αναφέρει χαρακτηριστικά ότι η Agrotica, που αποτελεί τη μεγαλύτερη εκθεσιακή εκδήλωση του κλάδου της αγροτικής οικονομίας των Βαλκανίων και της νοτιοανατολικής Μεσογείου, “σπάει για πρώτη φορά το φράγμα των 2.000 εκθετών και οι επισκέπτες θα πλησιάσουν τις 150.000”. Κάνει παράλληλα λόγο για πολύ σημαντικό γεγονός της πόλης και νίκη της Θεσσαλονίκης και της Helexpo-ΔΕΘ.

Ωστόσο διερωτάται πώς η κατάσταση αυτή θα επηρεάσει τη λειτουργία της πόλης και προτείνει την “άμεση συνεργασία του Δήμου Θεσσαλονίκης, όλων των δήμων και φορέων της Μητροπολιτικής Ενότητας που μπορούν να προσφέρουν βοήθεια, του Οργανισμού Λιμένος (ΟΛΘ), του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών (ΟΑΣΘ), του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος (ΚΘΒΕ) και του Συνδέσμου Επιχειρηματιών (ΣΕΘ), ώστε να διευκολυνθούν επισκέπτες, εκθέτες αλλά και οι πολίτες της Θεσσαλονίκης”.

Πιο συγκεκριμένα, ζητά να δημιουργηθούν εκτάκτως χώροι στάθμευσης αυτοκινήτων στο πάρκινγκ του Θεάτρου Γης, στον χώρο απέναντι από το Εργοτάξιο της Αττικό Μετρό στο Καλοχώρι, στο πάρκινγκ του Θεάτρου Δάσους και στο λιμάνι. Επιπλέον σημειώνει ότι θα μπορούσε, με την συνεργασία του ΟΑΣΘ και των ταξί, να δημιουργηθούν έκτακτα ειδικά δρομολόγια που θα διευκολύνουν τις μετακινήσεις από συγκεκριμένα σημεία στάθμευσης που βρίσκονται περιμετρικά της πόλης.

“Ας δείξουμε πως αυτή η πόλη ξέρει να συνεργάζεται και δεν καταναλώνει τον πολύτιμο χρόνο της σε απάθεια και εσωτερικούς διαξιφισμούς. Ας προφυλάξουμε επιτέλους έναν θεσμό που είναι σημαντικός όχι μόνο για την πόλη μας αλλά και για την ευρύτερη περιοχή” προσθέτει η κ. Πατουλίδου.

Π.Γ., ΑΠΕ-ΜΠΕ