Τιμητική βραδιά για την Γεωργία Γοργώ Αλεξίου στον Πολυχώρο Μαλλιάρης-Παιδεία “Ανατόλια”

Τιμητική βραδιά για την Γεωργία Γοργώ Αλεξίου στον Πολυχώρο Μαλλιάρης-Παιδεία “Ανατόλια”

Σε ποιητική ατμόσφαιρα, κλίμα θαυμασμού προς το τιμώμενο πρόσωπο και συγκίνηση από τις ξεχωριστές απαγγελίες, έγινε το αφιέρωμα στο σημαντικό και πολυβραβευμένο λογοτεχνικό έργο της Γεωργίας-Γοργούς Αλεξίου, Προέδρου της Ένωσης Λογοτεχνών Βορείου Ελλάδος, απόψε Παρασκευή 31/1 στον Πολυχώρο Μαλλιάρης-Παιδεία «Ανατόλια» (Δ. Γούναρη 39, Καμάρα).

Το έργο της κ. Αλεξίου, το οποίο αποτελείται από εννέα ποιητικές συλλογές, ένα ιστορικό λυρικό μυθιστόρημα, δύο δοκίμια και ένα τρίτομο επιστημονικό σύγγραμμα, παρουσίασε ο λογοτέχνης Ευάγγελος Λαδόπουλος, ενώ ποιήματα  απήγγειλαν τα μέλη της Ε.Λ.Β.Ε. Αναστασία Χατζή (αντιπρόεδρος), Χαρούλα Παπαβασιλείου και Ιωάννης Μαρίνος.

Από αριστερά στο πάνελ: Ευάγγελος Λαδόπουλος, Αναστασία Χατζή, Γεωργία Γοργώ Αλεξίου, Χαρούλα Παπαβασιλείου και Ιωάννης Μαρίνος.

Η εκδήλωση διανθίστηκε με μουσική, μελοποιημένα ποιήματα της Γεωργίας-Γοργούς Αλεξίου. Ακούστηκαν τραγούδια που μελοποίησε και τραγούδησε η Ελευθερία Μεταξά (που τραγούδησε) σε συνεργασία με τον Δημήτρη Μπουκόνη, Πρόεδρο Αμφικτυονίας Ελληνισμού.

 

 

 

 

Έκπληξη της βραδιάς ήταν η εμφάνιση της ηθοποιού Σοφίας Στεφανίδου η οποία τραγούδησε το αγαπημένο τραγούδι της κ. Αλεξίου, “Ο Μενούσης”, προκαλώντας τη συγκίνηση της τιμώμενης.

 

 

 

 

Λογοτέχνες, ποιητές, συγγραφείς, μέλη της Ε.Λ.Β.Ε. , αναγνώστες, βρέθηκαν στην Αίθουσα του Πολυχώρου Μαλλιάρης-Παιδεία “Ανατόλια”, προσέφεραν έντονο χειροκρότημα στους απαγγέλοντες και συνεχάρηκαν την Γεωργία Γοργώ Αλεξίου, στην οποία ευχήθηκαν να είναι υγιής και να συνεχίσει να προσφέρει το σημαντικό έργο της στην ελληνική λογοτεχνία.