Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
15.8 C
Thessaloniki
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
spot_img

Διαγωνισμός φωτογραφίας από την σχολή ESP για τα παιδιά της ΕΛΕΠΑΠ

Το Σωματείο Φωτογράφων & Εικονοληπτών Κεντρικής Μακεδονίας (SPPV) και η Ένωση Καλλιτεχνών Φωτογράφων Κεντροδυτικής Μακεδονίας (CWM) σε συνεργασία με την σχολή ESP της Θεσσαλονίκης διοργανώνουν φέτος για πρώτη φορά έναν διαγωνισμό φωτογραφίας που θα δώσει την δυνατότητα στους λάτρεις τις φωτογραφίας να γνωρίσουν τους συλλόγους και την δράση τους.

Η διοργάνωση έχει ως σκοπό την στήριξη του ιδρύματος της ΕΛΕΠΑΠ. Ένα από τα δώρα θα δοθεί σε ένα από τα παιδιά της ΕΛΕΠΑΠ που μέσα από αυτόν το διαγωνισμό θα κάνει το όνειρό του πραγματικότητα και θα μπορεί να σπουδάσει την “Τέχνη της Φωτογραφίας”.

Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε ερασιτέχνες φωτογράφους με διάθεση να εμβαθύνουν περισσότερο στο φωτογραφικό μέσο.

Σκοπός του φωτογραφικού διαγωνισμού είναι ο φακός του κάθε διαγωνιζόμενου να αποτυπώσει την Θετική πλευρά της καθημερινότητάς μας και τον τρόπο που την αναδεικνύει το φως.

Όλες οι βραβευμένες φωτογραφίες θα δοθούν στο ίδρυμα.

Επιλογή νικητή – Έπαθλα
Την επιλογή των νικητών θα κάνει κριτική επιτροπή, αποτελούμενη από τους καθηγητές της ESP

Τα έπαθλα του διαγωνισμού ορίζονται ως εξής:

1ο βραβείο 100% έκπτωση στο Α’ έτος του ΙΕΚ ESP

2ο βραβείο 100% έκπτωση στο e-learning ESP για ένα παιδί της ΕΛΕΠΑΠ

4 υποτροφίες 50% στο πρόγραμμα e-learning ESP

Το βραβείο του νικητή είναι μη μεταβιβάσιμο και δεν μπορεί να ζητηθεί από τον νικητή να αλλάξει με οτιδήποτε άλλο αντικείμενο ή χρήματα.

Οι εκπτώσεις που προσφέρονται στα δίδακτρα μέσω του συγκεκριμένου διαγωνισμού δεν μπορούν να συνδυαστούν με καμία άλλη προσφορά πάνω σε αυτά.

Για να συμμετέχετε στον διαγωνισμό ή να δείτε αναλυτικά τους όρους του διαγωνισμού επισκεφθείτε το: https://lensview.gr/plus-light/

Προδιαγραφές φωτογραφίας

  • Η συμμετοχή στον διαγωνισμό μπορεί να γίνει μόνο σε ψηφιακή μόρφή, αν και η αρχική φωτογραφία δεν χρειάζεται να έχει γίνει μόνο με ψηφιακή φωτογραφική κάμερα. Γίνονται αποδεκτές και σκαναρισμένες φωτογραφίες από φιλμ ή slides.
  • Οι φωτογραφίες μπορούν να είναι τραβηγμένες από οποιοδήποτε μέσο: κινητό, φωτογραφική μηχανή , drone ή action cam.
  • Κάθε φωτογράφος μπορεί να συμμετάσχει με μέχρι 3 φωτογραφίες.
  • Ο φωτογράφος πρέπει να έχει το ονοματεπώνυμο του στο όνομα του αρχείου της φωτογραφίας.
  • Η φωτογραφία που θα αποσταλεί ως συμμετοχή θα πρέπει να είναι στη μορφή JPEG, να έχει ανάλυση 1920 pixels στη μεγαλύτερη πλευρά, χρωματικό προφίλ sRGB και το συνολικό της μέγεθος να μην υπερβαίνει τα 4MB.
  • Η φωτογραφία δεν πρέπει να έχει βινιέτα, υπογραφή, υδατογράφημα, πλαίσιο, κείμενο.
  • Ο φωτογράφος που συμμετέχει στον διαγωνισμό θα πρέπει να έχει στην κατοχή του το αρχικό αρχείο της φωτογραφίας (ή αρνητικό του φιλμ), το οποίο θα ζητηθεί για έλεγχο σε περίπτωση επιλογής στους νικητές. Οι διοργανωτές διατηρούν το δικαίωμα να ζητήσουν από οποιονδήποτε συμμετέχοντα μία σειρά αρχικών αρχείων «πριν» και «μετά» από την φωτογραφία συμμετοχής, για επαλήθευση της ακεραιότητας της.

Ανακοίνωση νικητών και βράβευση

Οι νικητές του διαγωνισμού θα παρουσιαστούν σε ειδική τελετή, ανοιχτή στο κοινό, στο ξενοδοχείο Porto Palace της Θεσσαλονίκης, την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου, στις 20:00,

Ταυτόχρονα θα γίνουν τα εγκαίνια Έκθεσης Φωτογραφίας των νικητών και των 20 φιναλίστ, στον χώρο του ξενοδοχείου

IEK ESP
Ναυμαχίας Έλλης 3-5, Λαδάδικα
546 25, Θεσσαλονίκη
T 2310541148
F 2310541709
info@esp.gr , www.esp.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ