Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
23.3 C
Thessaloniki
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
spot_img

Ανακύκλωση πλαστικών καπακιών στο Δήμο Καλαμαριάς

Με σύνθημα «Πέταξέ το με σκοπό» ο Δήμος Καλαμαριάς εφαρμόζει με μεγάλη επιτυχία  πρόγραμμα συλλογής πλαστικών καπακιών, τα οποία παραδίδει σε εταιρίες ανακύκλωσης, έναντι οικονομικού ανταλλάγματος, στηρίζοντας τρείς τοπικούς Συλλόγους. Τον  Πολιτιστικό Σύλλογο γονέων και κηδεμόνων ατόμων με αναπηρίες και φίλων αυτού «ΤΑΞΙΑΡΧΕΣ», τον Σύλλογο Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Διαταραχές Όρασης και Πρόσθετες Αναπηρίες «ΣΥΖΩΗ»  και τον Σύλλογο  Γονέων και Φίλων Αυτιστικών Ατόμων Βορείου Ελλάδος «ΑΧΤΙΔΑ».

Στο πλαίσιο αυτό, η Διεύθυνση Καθαριότητας, Ανακύκλωσης & Προστασίας του Περιβάλλοντος κατασκεύασε ειδικούς διαφανείς  κάδους και τους  τοποθέτησε σε όλα τα δημόσια, δημοτικά  και σχολικά κτίρια της Καλαμαριάς (νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια, λύκεια), με προοπτική επέκτασης στους βρεφονηπιακούς σταθμούς, αλλά και σε ιδιωτικούς χώρους, όπου υπάρχει ενδιαφέρον. Σήμερα υπάρχουν τοποθετημένοι 95 κάδοι  συλλογής πλαστικών καπακιών και υπολογίζεται ο αριθμός τους  να διπλασιαστεί έως το τέλος της χρονιάς. Η δράση αυτή, εστιάζεται στις σύγχρονες κοινωνικές ανάγκες, παράλληλα όμως  δίνεται και έμφαση στην οικολογία και την περιβαλλοντική ισορροπία.

Η πρωτοτυπία, η ευρύτητα και η σπουδαιότητα αυτού του προγράμματος  με κοινωνικό αντίκτυπο και πολλαπλασιαστικά οφέλη έγκειται  στο γεγονός ότι τα έσοδα που εισπράττει ο Δήμος από την Ανακύκλωση, τα παραδίδει αμέσως  στους Συλλόγους. Με αυτό τον τρόπο οι Σύλλογοι  διαχειρίζονται μόνοι τους τα χρήματα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναγκών τους, διευκολύνοντας και βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής των μελών τους.

Ο Δήμος Καλαμαριάς που με ευαισθησία δραστηριοποιείται στο πεδίο της κοινωνικής προσφοράς καλεί  όλους τους πολίτες με τη συμμετοχή τους να γίνουν αρωγοί και να στηρίξουν τη δράση, συγκεντρώνοντας κάθε είδους πλαστικά καπάκια από νερό, αναψυκτικά, γάλατα, χυμούς, κλπ., τα οποία μπορούν να τα εναποθέτουν στον κάδο του κοντινού κτιρίου της γειτονιάς τους.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ