Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
18.6 C
Thessaloniki
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
spot_img

Το ζήτημα της ασφάλειας των πολιτών στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο

Το ζήτημα της ασφάλειας στη Θεσσαλονίκη θα φέρει ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης στην επόμενη Ειδική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, σε συνέχεια των πρωτοβουλιών του για θέματα που απασχολούν την πόλη. «Ποτέ δεν ντράπηκα ούτε ντρέπομαι να δηλώσω πως είμαι δίπλα και στηρίζω τους ανθρώπους που είναι επιφορτισμένοι με το καθήκον τήρησης της ασφάλειας. Θα καλέσουμε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, να έρθουν εδώ και να τοποθετηθούν για το τόσο σοβαρό αυτό ζήτημα».

Απαντώντας σε σειρά ερωτημάτων που τέθηκαν κατά τη διάρκεια της 2ης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Κ. Ζέρβας τόνισε πως όλο αυτό το διάστημα των πέντε πρώτων μηνών, καταβάλλεται συστηματική προσπάθεια εξεύρεσης πόρων προς όφελος της Θεσσαλονίκης. «Η διοίκηση μας έφερε 13 εκατομμύρια από το Π.Δ.Ε για τους Στάβλους Παπάφη, 20 εκατομμύρια από την Κτ.Υπ Α.Ε για σχολική στέγη, 5 εκατομμύρια από το Πράσινο Ταμείο με πιθανότητα προσαύξησης κατά 1,5 εκατομμύριο και υπάρχει πάντα δυνατότητα για αξιοποίηση επιπλέον πόρων από τις Ο.Χ.Ε» τόνισε και συμπλήρωσε: «Το άθροισμα όλων αυτών είναι περίπου 40 εκατομμύρια».

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο ζήτημα του τουρισμού λέγοντας πως δεν πρέπει να είναι η μοναδική αναπτυξιακή διέξοδος για την πόλη. «Θέλουμε και άλλες επιλογές, επιπλέον πεδία ανάπτυξης. Κάνουμε μεγάλες προσπάθειες για να προσελκύσουμε εταιρείες στον τομέα της καινοτομίας και της τεχνολογίας-πολύ σύντομα θα υπάρχει σημαντική εξέλιξη-ώστε να υπάρξουν πραγματικές επενδύσεις, έρευνα και παραγωγή».

Σε ό,τι αφορά στον ΟΑΣΘ τόνισε ότι ήδη έχουν δρομολογηθεί κάποιες λύσεις με απώτερο στόχο μέχρι το καλοκαίρι να υπάρξει ένας πιο αξιόπιστος και επαρκής στόλος.

Για τα ζητήματα της σχολικής στέγης επανέλαβε τη δέσμευσή του πως κανένα παιδί δεν θα μείνει εκτός σχολικών αιθουσών. «Όλα τα προβλήματα θα αντιμετωπιστούν καθώς υπάρχει χρόνος και για διαβούλευση μιας και οι εργασίες αναβάθμισης των σχολικών κτιρίων ξεκινούν τον Σεπτέμβριο. Είναι δεδομένη η ευαισθησία της Αντιδημάρχου και η δική μου για τα ζητήματα αυτά».

Κλείνοντας μίλησε για το σύγχρονο πρόβλημα στης στέγης στα αστικά κέντρα δηλώνοντας πως δεν επιθυμεί μία πόλη όπου θα κατακλύζεται μόνον από τουρίστες με τους κατοίκους της στα περίχωρα. «Είναι καλός ο τουρισμός και η ανάπτυξη αλλά δεν θέλω τα ενοίκια στα ουράνια, απαγορευτικά για τους κατοίκους» τόνισε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε: «Θα ενεργήσουμε προς αυτήν την κατεύθυνση κάνοντας ό,τι περνά από το χέρι μας».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ