Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024
25.4 C
Thessaloniki
Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024
spot_img

Οι «Πλανόδιοι έρωτες» έρχονται στο θέατρο “Μαίωτρον” την ημέρα των ερωτευμένων

Πρεμιέρα την ημέρα των ερωτευμένων (14 Φεβρουαρίου) θα κάνουν στο θέατρο “Μαίωτρον” «Πλανόδιοι έρωτες», το θεατρικό έργο του δημοσιογράφου ΄Αγγελου Κολοκοτρώνη, σε σκηνοθεσία του Σταύρου Παρχαρίδη.

«Να το δείτε το έργο. Θα ανακαλύψετε μια άλλη πτυχή της δουλειάς της δημοσιογραφίας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο δημοσιογράφος Άγγελος Κολοκοτρώνης, στην διάρκεια συνέντευξης τύπου που δόθηκε σήμερα Πέμπτη 6-2 στην αίθουσα της ΕΣΗΕΜΘ. Ο ίδιος χαρακτήρισε τη Θεσσαλονίκη ως «ένα θεατρικό εργαστήρι».
Από την πλευρά του, ο σκηνοθέτης της παράστασης τόνισε ότι «η δραματική κομεντί είναι ένα σπάνιο είδος» και πως το συγκεκριμένο έργο «μιλάει σ’ ένα μέρος της ψυχής του ανθρώπου που είναι ο ρομαντισμός, ο οποίος έχει χαθεί τελευταία». 

Ο Νίκος Δημαράς (όρθιος) μιλά για το έργο του Άγγελου Κολοκοτρώνη (δεύτερος από αριστερά στο πάνελ), υπό το βλέμμα της δημοσιογράφου Αναστασίας Καρυπίδου (πρώτη αριστερά), της ηθοποιού Βάσω Δήμογλου (τρίτη από αριστερά) και του ηθοποιού Νίκου Ζώκα (τέταρτος αριστερά).

 

 
Πρωταγωνιστούν (με αλφαβητική σειρά), οι ηθοποιοί
Κωνσταντίνος Γιωτόπουλος,
Βάσω Δήμογλου,
Νίκος Ζώκας
και Μαρία Ιωαννίδου.

Πρόκειται για μια δραματική κομεντί. Ο συγγραφέας κάτω από τη χιουμοριστική του διάθεση, «αφηγείται» ουσιαστικά ένα δράμα, με έντονα συναισθηματικά στοιχεία.
Είναι μια φανταστική ιστορία ενός ζεύγους, μιας οικιακής βοηθού και ενός κηπουρού. Μεταξύ τους παρεμβάλλονται γεγονότα, που άλλοτε τους συνδέουν και άλλοτε τους φέρνουν αντιμέτωπους τον έναν με τον άλλον.
Απρόοπτες καταστάσεις, τους οδηγούν στην αποκάλυψη των χαρακτήρων τους, στις ομοιότητες και στις διαφορές τους σε κοινωνικά, αλλά και πολιτικά ζητήματα.

Όσα διαδραματίζονται στη σκηνή, συχνά περιλαμβάνουν συμβολισμούς, περιπλανήσεις σε ιστορικά και άλλα γεγονότα, δημιουργούν συμμαχίες ή αντιθέσεις, κρατώντας τον θεατή, μέχρι την τελευταία στιγμή, σε αναμονή της επόμενης στιγμής, που μπορεί και να μην είναι η αναμενόμενη.

Ανατροπές, μια πικρή αίσθηση για τα τεκταινόμενα, ένα επίσης πικρό χιούμορ αλλά και ρομαντικές εξάρσεις, είναι όσα χαρακτηρίζουν το έργο.

Η πρεμιέρα θα γίνει την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου, στις 9 μ.μ., στο θέατρο “Μαίωτρον”, στην οδό Αθηνάς 21 στη Θεσσαλονίκη.

Τηλέφωνα κρατήσεων 6932633127 και 6977767015

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ