Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
15.8 C
Thessaloniki
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
spot_img

10+1 Δράσεις για τον πολιτισμό από το Δήμο Θεσσαλονίκης

Δώδεκα μήνες έντονης και πολυμορφικής παρουσίας του Δήμου Θεσσαλονίκης στη διαμόρφωση ενός νέου πολιτιστικού τοπίου στην πόλη.  Στη τελευταία συνεδρίαση του, το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε τις 11  πολιτιστικές δράσεις που πρότεινε η Αντιδημαρχία Πολιτισμού για το 2020.

  1. ΦΕΣΤΙΒΑΛ: Θεατρικές φωνές της πόλης

Λειτουργία Ανοικτής Σκηνής στο Δημοτικό Θέατρο ‘Ανετον ως δημιουργική πλατφόρμα για τις νεανικές θεατρικές δυνάμεις της Θεσσαλονίκης, με ανοιχτή πρόσκληση προς όλες τις θεατρικές ομάδες. (ΜΑΡΤΙΟΣ-ΑΠΡΙΛΙΟΣ)

  1. Διανυκτέρευση στα Μουσεία

Για 7η συνεχή χρονιά συνεχίζεται η πρωτότυπη προσέγγιση των μουσείων με τα παιδιά να ζουν την εμπειρία της διανυκτέρευσης σ αυτά. Για πρώτη φορά θα υπάρξει το πρόγραμμα family sleepover για κοινές δράσεις γονέων και παιδιών στα μουσεία (ΜΑΡΤΙΟΣ-ΑΠΡΙΛΙΟΣ)

  1. ΦΕΣΤΙΒΑΛ Μουσικών Ταινιών IN-EDIT

Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα Φεστιβάλ Μουσικού Ντοκιμαντέρ. Το In Edit είναι το παρασκήνιο του μουσικού κόσμου, καταγράφει τον παγκόσμιο χαρακτήρα της μουσικής και την αλλαγή των αποχρώσεων της. (ΑΠΡΙΛΙΟΣ)

 

  1. ΦΕΣΤΙΒΑΛ Τhessaloniki Green Party

Εκδηλώσεις με επίκεντρο τα παιδιά και την περιβαλλοντική εκπαίδευση. Έμπειροι παιδαγωγοί, και καλλιτέχνες θα αξιοποιήσουν δημιουργικά  το Άλσος «Πεδίον του Άρεως» και θα το διαμορφώσουν σ ένα μοναδικό εκπαιδευτικό και πολιτιστικό περιβάλλον για παιδιά και νέους. (ΜΑΙΟΣ)

 

  1. ΦΕΣΤΙΒΑΛ Comic Con

Για 6η συνεχή χρονιά για τους λάτρεις των κόμικς, του animation και των video games. Φέτος έχει απευθυνθεί πρόσκληση  σε σχεδιαστές των STUDIO GHIBLI της φημισμένης εταιρίας παραγωγής ταινιών animation “manga” ενώ θα πραγματοποιηθεί συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας Δήμου Θεσσαλονίκης με την MOYSA του ΟΜΜΘ με μουσικά έργα από ιαπωνικές ταινίες των manga. (MAIOΣ)

 

  1. ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ

Ένα νέο μεγάλο καλοκαιρινό Φεστιβάλ υψηλών προδιαγραφών,  με την οργανωτική μορφή  ενός  παράλιου πολιτιστικού τόξου που θα ξεκινά από το λιμάνι και θα καταλήγει στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, έχοντας δυο δημιουργικούς άξονες με δεκάδες πολυσήμαντες εκδηλώσεις για το ευρύ κοινό. Το Θέατρο Κήπου και τη Νέα Παραλία. (ΙΟΥΛΙΟΣ-ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ)

  1. ΑΦΙΕΡΩΜΑ στην Παράδοση

Φεστιβάλ αφιερωμένο στην ελληνική παράδοση. Μουσικά σχήματα εμπνευσμένα από τις πλούσιες παραδοσιακές πολιτισμικές πηγές, έθιμα και θεατρικά δρώμενα, παραδοσιακοί χοροί και τραγούδια καθώς και βραδιές όπου το ροκ θα συναντά την παράδοση. (ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ)

  1. REWORKS

Νεανικό μουσικό project που αποτελεί σημείο αναφοράς στη σύγχρονη ψυχαγωγία. Προσωπικότητες από τον χώρο του πολιτισμού,  της τεχνολογίας και του ακτιβισμού θα μοιραστούν  τις εμπειρίες τους με τους συμμετέχοντες,  ενώ  έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν πρωτοπόροι καλλιτέχνες της ηλεκτρονικής μουσικής και κουλτούρας. (ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ)

 

  1. ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ «ΔΗΜΗΤΡΙΩΝ»

Tα Δημήτρια είναι η μεγαλύτερη γιορτή της πόλης, εξελίχθηκαν σε έναν από τους σημαντικότερους πολιτιστικούς θεσμούς της χώρας κι έτσι πρέπει να παραμείνουν. Για το 2020 στόχος του Δήμου Θεσσαλονίκης είναι να ανανεώσει τη θέση των «Δημητρίων» στη συνείδηση των πολιτών μέσα από ένα καλλιτεχνικό πρόγραμμα ποιοτικό, ποικιλόμορφο και ελκυστικό για όλες τις ηλικίες. Η πόλη θα φιλοξενήσει σημαντικούς καλλιτέχνες και δημιουργούς, από την Ελλάδα και το εξωτερικό, γνωρίζοντας στο κοινό της όλες τις νέες τάσεις της παγκόσμιας σκηνής.  Το φεστιβάλ των Δημητρίων επιχειρεί στην 55η του διοργάνωση να αφήσει το πολιτιστικό του αποτύπωμα στην πόλη ενεργοποιώντας συνέργειες με πολιτιστικούς και επαγγελματικούς φορείς,  προσελκύοντας ακόμα περισσότερους επισκέπτες και χαράσσοντας τον πολιτιστικό προσανατολισμό της Θεσσαλονίκης για τα επόμενα χρόνια. (ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ)

  1. ΒΥΖΑΝΤΙΝΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ

Η Θεσσαλονίκη διαθέτει τα τεκμήρια της πολιτιστικής κληρονομιάς  περισσότερο από πολλές άλλες ευρωπαϊκές πόλεις. Με τις ΒΥΖΑΝΤΙΝΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ σχετίζονται τα τεκμήρια αυτά με την καλλιτεχνική και πνευματική δημιουργία. Θα διοργανωθούν έκθεση βυζαντινών κειμηλίων, δράσεις βυζαντινής γαστρονομίας, συναυλία συμφωνικής μουσικής εμπνευσμένη από την ιστορία του Βυζαντίου, συναυλίες από συλλόγους-σχολές ιεροψαλτών, δράσεις για παιδιά, κ.ά. (ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ)

  1. ΜΑΓΕΜΕΝΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ-ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 2020

Ο άξονας της Αριστοτέλους θα αποτελέσει και πάλι την καρδιά των «μαγεμένων» χριστουγεννιάτικων γιορτών, ενώ δράσεις θα πραγματοποιηθούν σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα. Οι εκδηλώσεις των Χριστουγέννων θα περιλαμβάνουν συναυλίες με δημοφιλείς καλλιτέχνες στην πλατεία Αριστοτέλους και πλατεία Δικαστηρίων καθώς και παιχνίδια, με θεατρικά και ψυχαγωγικά δρώμενα στο χριστουγεννιάτικο χωριό, το οποίο θα στηθεί και πάλι στην πλ. Δικαστηρίων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ