Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
20.4 C
Thessaloniki
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
spot_img

Ενημερωτική ημερίδα με θέμα «Η πρόληψη του καρκίνου παχέος εντέρου»

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας μέσω του Δικτύου Πρόληψης και Προαγωγής Υγείας και η Γαστρεντερολογική Κλινική του Αντικαρκινικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης «Θεαγένειο» συνδιοργανώνουν ενημερωτική ημερίδα με θέμα: «Η πρόληψη του καρκίνου παχέως εντέρου – τι πρέπει να γνωρίζουμε;», σε συνεργασία με το Σύλλογο Φίλων του Αντικαρκινικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης Θεαγένειο «Αλέξανδρος Συμεωνίδης». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2020, στις 19.00, στην αίθουσα του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (Αριστοτέλους 27, 1ος οροφος) και τελεί  υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Οι ιατροί του Δικτύου Πρόληψης και Προαγωγής Υγείας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και της Γαστρεντερολογικής Kλινικής του Αντικαρκινικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης «Θεαγένειο» θα βρίσκονται στην ημερίδα, προκειμένου να απαντήσουν στα ερωτήματα του κοινού. Τη συζήτηση θα συντονίσει η δημοσιογράφος της  ΕΡΤ3 Ελένη Κεσίδου.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Χρήστος Μήττας, με αφορμή τη συμπλήρωση 20 χρόνων από την καθιέρωση της Παγκόσμιας Ημέρας Κατά του Καρκίνου, δήλωσε: «Με τη γνώση ότι η ενημέρωση αποτελεί τον πρώτο πυλώνα της πρόληψης, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συμμετέχει ενεργά σε δράσεις ενημέρωσης και πρόληψης είτε ως διοργανωτής είτε ως συνεργαζόμενος φορέας, με στόχο τη διασφάλιση και την προαγωγή της δημόσιας υγείας. Στόχος μας είναι μέσα από τη γόνιμη συνεργασία με το Σύλλογο Φίλων του Αντικαρκινικού Νοσοκομείου “Αλέξανδρος Συμεωνίδης” και τη Γαστρεντερολογική Κλινική του Αντικαρκινικού Νοσοκομείου “Θεαγένειο”, να ενημερώσουμε τους πολίτες για τις τελευταίες εξελίξεις στο θέμα του καρκίνου του παχέος εντέρου.

Η εκδήλωση που συνδιοργανώνουμε στοχεύει στο να υπογραμμίσει ότι μεγάλο μέρος των περιστατικών καρκίνου μπορούν να αποφευχθούν μέσω της πρόληψης, καθώς επίσης και στο ότι μεγάλο μέρος των θανάτων από καρκίνο μπορούν να αποφευχθούν μέσω της έγκαιρης διάγνωσης και της θεραπευτικής αντιμετώπισης», υπογράμμισε ο κ. Μήττας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ