Ποντιακό περέκ δια χειρός Απόστολου Τζιτζικώστα στην 29η Detrop

Ποντιακό περέκ δια χειρός Απόστολου Τζιτζικώστα στην 29η Detrop

Ποντιακό περέκ δια χειρός Απόστολου Τζιτζικώστα είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν σήμερα το απόγευμα οι επισκέπτες της 29ης Detrop και της 9ης Artozyma, που εγκαινιάστηκαν  στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης. Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και νέος Πρόεδρος  της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών επισκέφτηκε το Περίπτερο της Περιφέρειας (Νο 12), όπου προβάλλεται η Μακεδονική Κουζίνα και τα Μακεδονικά Προϊόντα. Ο κ. Τζιτζικώστας, με την βοήθεια των σεφ μαγείρεψε ποντιακό περέκ με κοτόπουλο, το οποίο ήταν γευστικότατο, όπως ανέφεραν οι επισκέπτες που το δοκίμασαν!

Στην κουζίνα που έχει στηθεί εντός του περιπτέρου, σε μια γωνιά ξεχωριστής γαστρονομίας, οι σεφ της Λέσχης Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος, εναλλάξ και καθ΄όλη την διάρκεια λειτουργίας της έκθεσης, μαγειρεύουν συνταγές της Μακεδονίας και προσφέρουν στους επισκέπτες μοναδικά πιάτα! Επίσης, σε ειδικά στάντ, 56 πρότυπες επιχειρήσεις της περιοχής προβάλλουν τα προϊόντα τους.

Ο κ. Τζιτζικώστας συνεχάρη την ομάδα της Λέσχης Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος, η οποία κατέκτησε χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες Μαγειρικής της Στουτγκάρδης (διαβάστε εδώ)  και διαβεβαίωσε ότι “η Περιφέρεια θα είναι πάντα κοντά στη Λέσχη, γιατί αποδεικνύεται ότι η εμπιστοσύνη που έχουμε σε σας έχει σοβαρό υπόβαθρο. Απόδειξη είναι το σημαντικό βραβείο που φέρατε αλλά εκτός από τα βραβεία σημαντική είναι η συνεισφορά σας στο να μάθει ο κόσμος, την Μακεδονική κουζίνα, τα Μακεδονικά προϊόντα και φυσικά τον τουριστικό μας προορισμό, την Μακεδονία μας. Θα συνεχίσουμε και το 2020 την προσπάθεια που κάνουμε, σε 70 εκθέσεις σε όλο τον κόσμο, τουριστικές και αγροτοδιατροφικές, προκειμένου να προβάλλουμε αυτά τα χαρακτηριστικά που κάνουν την Κεντρική Μακεδονία μοναδική”.

Η Λέσχη Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος, ως ένδειξη ευχαριστίας προς την Περιφέρεια χάρισε στον κ. Τζιτζικώστα το πιάτο που έφερε η ομάδα Ολυμπιονικών από την Στουτγκάρδη. “Είναι ένα ελάχιστο και συμβολικό δώρο για όσα κάνετε για εμάς, για την στήριξη σας, για την συνεργασία μας και για να συνεχίσουμε στο μέλλον να προσπαθούμε να είναι η Μακεδονική Κουζίνα σε όλα τα τραπέζια του κόσμου”, τόνισε ο αντιπρόεδρος της Λέσχης κ. Χρήστος Γκότσης.

Οι γεύσεις της Μακεδονικής Κουζίνας θα προσφέρονται στους επισκέπτες και τις υπόλοιπες ημέρες των παράλληλων εκθέσεων.