Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
18.6 C
Thessaloniki
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
spot_img

Ο Αρχοντοχωριάτης του Μολιέρου συνεχίζεται στο Θέατρο Ρ

Για δεύτερο μήνα συνεχίζεται από το Σύγχρονο Θέατρο Θεσσαλονίκης Ροντίδη η κωμωδία του Μολιέρου “Ο Αρχοντοχωριάτης” στο Θέατρο ΡΟ. Έργο με πλήθος κωμικών σκηνών και ανατροπών που προκαλούν αβίαστο γέλιο.

Ήρωας, ένας πλούσιος έμπορος, που ο αρχοντοξεπεσμός του τον κάνει να θέλει να φανεί καλύτερος από ότι γεννήθηκε, δηλαδή να γίνει αριστοκράτης, με αποτέλεσμα να τον ξαλαφρώνουν οι επιτήδειοι…. δάσκαλοι, ή να τον “χειροτονούν”, ευτελίζοντας τον, με τίτλους και παράσημα.

Το Σύγχρονο Θέατρο Θεσσαλονίκης Ροντίδη, που διανύει το 45 ο έτος του, επέλεξε ένα έργο με πλήθος κωμικών σκηνών και ανατροπών που προκαλούν αβίαστο γέλιο.

Αν και δεν συγκαταλέγεται στα αριστουργήματα του Μολιέρου, το έργο περνάει βαθιά μηνύματα και σίγουρα στο πρόσωπο του κου Ζουρντέν όλοι μας αναγνωρίζουμε πολλά ομοιότυπα ακόμη και στη σύγχρονη κοινωνία.

Σκηνοθεσία – διασκευή Γιώργος Ροντίδης. Σκηνογραφία Βάσος Καδίτης. Κοστούμια και make up artist Ελένη Δημοπούλου. Xορογραφία finale Χρήστος Κατίδης. Xoρογραφία έναρξης Φένια Σαλούκα. Μουσική επιμέλεια, αφίσα,επιμέλεια προγράμματος Art Creations m.o.u.s.a.. Παραγωγή εταιρία “Προσκήνιο”.

Ηθοποιοί με σειρά εμφανίσεως: Γιώτα Μουστάκα, Κώστας Καπετάνιος, Στέλλιος Σταυρίδης, Φένια Σαλούκα, Χριστίνα Νασιάδου, Στέλλα Αθανασιάδου, Πρόδρομος Ροντήρης, Κωνσταντίνος Κουτσοκώστας και ο Γιώργος Ροντίδης.

Παραστάσεις κάθε Σάββατο στις 9:00 μ.μ. και Κυριακή στις 8:30 μ.μ.

Θέατρο ΡΟ, Αριστοτέλους 23 στον 2ο όροφο. Τηλέφωνο 2310261584.

Γενική είσοδος 12 ευρώ / Φοιτητικό – Ανέργων 8 ευρώ Τηλέφωνο για κρατήσεις θέσεων: 2310 261584

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ