Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024
24.8 C
Thessaloniki
Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024
spot_img

Μάρτιος στο Παιδικό Μουσείο Θεσσαλονίκης

Δημιουργίες, παιχνίδια, βιβλιοπαρουσιάσεις, περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων στο πρόγραμμα εκδηλώσεων Μαρτίου στο Παιδικό Μουσείο Θεσσαλονίκης (Γρηγορίου Λαμπράκη-Κλεάνθους 57, Κέντρο Πολιτισμού Δήμου Θεσσαλονίκης, Τηλ.2310913047). Το πρόγραμμα, όπως ανακοινώθηκε από τους διοργανωτές, έχει ως εξής:

 

01-03-2020 Πετάγματα όλο Τέχνη
Προσοχή! Έκτακτη είδηση!

Οι πολύχρωμοι χαρταετοί των σπουδαίων Ελλήνων ζωγράφων Σπύρου Βασιλείου, Δημήτρη Μυταρά, Αλέκου Φασιανού κ.α. πέταξαν μακριά από τα καβαλέτα τους και ήρθαν να γιορτάσουν μαζί μας την Καθαρά Δευτέρα.

Ακολουθώντας το πέταγμα τους θα ταξιδέψουμε μαζί τους γνωρίζοντας καλύτερα τα έθιμα της χώρας μας και δημιουργώντας τα δικά μας ιπτάμενα έργα τέχνης!
Τοποθεσία: Παιδικό Μουσείο Θεσσαλονίκης

08-03-2020 Του Σκιάχτρου το Καπέλο
Τι να κρύβεται άραγε κάτω από το καπέλο ενός σκιάχτρου; Τι ανησυχίες και τι φόβους μπορεί να έχει; Άραγε τι να ονειρεύεται; Τι μπορεί να επιθυμεί;

Με αφορμή το βιβλίο της συγγραφέως Ναντίνας Κυριαζή «Τα ΠΡΕΠΕΙ και τα ΘΕΛΩ στου Σκιάχτρου το καπέλο», θα προσπαθήσουμε να ρίξουμε φως στις σκέψεις του προβληματισμένου μας σκιάχτρου και να ισορροπήσουμε στο μυαλό μας τις υποχρεώσεις του με όλα όσα επιθυμεί πραγματικά.

Το πρόγραμμα αυτό υλοποιείται σε συνεργασία με την ίδια την συγγραφέα και τις Εκδόσεις Διάπλους.
Τοποθεσία: Παιδικό Μουσείο Θεσσαλονίκης

15-03-2020 Η Μεγάλη Ομπρέλα της Αγάπης
Ένα πρόγραμμα αφιερωμένο στην σχολική βία και στο σχολικό εκφοβισμό.

Η καταιγίδα πολλές φορές τρομάζει μεγάλους και μικρούς. Όλοι τρέχουν να κρυφτούν κάτω από μια ομπρέλα, για να αποφύγουν τις σταγόνες της βροχής.

Το ίδιο συμβαίνει, πέραν του καιρού, και στις ζωές μας. Πολλές φορές έχουμε μέσα μας μια έντονη καταιγίδα που ξεσπά με δάκρυα είτε γιατί φοβόμαστε, είτε γιατί ντρεπόμαστε, είτε γιατί νιώθουμε πως δεν είμαστε αποδεκτοί. Πολλά παιδιά, φίλοι ή συμμαθητές μας βιώνουν αυτή την καταιγίδα στη ψυχή τους γιατί είναι θύματα σχολικής βίας ή σχολικού εκφοβισμού.

Ελάτε να διώξουμε μαζί τα σύννεφα του φόβου και όλα τα αρνητικά συναισθήματα αγκαλιάζοντας τα με την μεγάλη ομπρέλα της αγάπης.

Τοποθεσία: Παιδικό Μουσείο Θεσσαλονίκης

22-03-2020 1821 Πινελιές & Στίχοι στης Ιστορίας το Μονοπάτι
Το πινέλο πλάθει εικόνες και οι νότες αφηγούνται ιστορίες για καιρούς δύσκολους και αλλοτινούς, για ήρωες ανδρειωμένους και ανθρώπους τολμηρούς.

Με αφορμή την εθνική μας επέτειο, διαμορφώσαμε ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα για το 1821.

Μέσα από τις πινελιές σπουδαίων καλλιτεχνών και τους ήχους της λαϊκής μας παράδοσης θα γνωρίσουμε πως η τέχνη αφηγήθηκε γλαφυρά τα γεγονότα της Ελληνικής Επανάστασης.

Τοποθεσία: Παιδικό Μουσείο Θεσσαλονίκης

29-03-2020 Καστροπολιτείες σε… Σύγχυση
Ποιο να είναι άραγε το μυστήριο που χωρίζει δύο καστροπολιτείες τόσο κοντινές και διαφορετικές μεταξύ τους;

Μήπως όλα αυτά που τις χωρίζουν είναι και αυτά που θα τις φέρουν ποιο κοντά;

Ελάτε να ξετυλίξουμε μαζί το κουβάρι της ιστορίας του βιβλίου «Ο πόλεμος των κάστρων» και να γνωρίσουμε πως η διαφορετικότητα μπορεί να μεταμορφωθεί από διαχωριστική γραμμή, σε συνθετικό κρίκο ανάμεσα στους ανθρώπους.

Το πρόγραμμα αυτό υλοποιείται σε συνεργασία με την συγγραφέα Ιεροπούλου Εύα και τις εκδόσεις Τζιαμπίρης Πυραμίδα.

Τοποθεσία: Παιδικό Μουσείο Θεσσαλονίκης

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ