Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024
25.4 C
Thessaloniki
Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024
spot_img

Πρωτοβουλία του δήμου Θεσσαλονίκης για την στήριξη του συστήματος υγείας

Πρωτοβουλία κινητοποίησης και συντονισμού όλων των επιχειρηματικών δυνάμεων της Βόρειας Ελλάδας προς ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας ανέλαβε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κ. Ζέρβας, με στόχο τη συμμετοχή όσο το δυνατόν περισσότερων στην προσπάθεια αυτή. Δεδομένης της αλληλεγγύης και της διάθεσης προσφοράς με δωρεές προς τα Νοσοκομεία αλλά και το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της χώρας, κρίσιμος παράγοντας είναι ο συντονισμός και η συντεταγμένη προσπάθεια ώστε οι πόροι να καλύψουν πρωτεύουσες ανάγκες κατά απόλυτη προτεραιότητα.

Για να διασφαλιστεί η πλήρης αξιοποίηση των πόρων, ο Δήμος Θεσσαλονίκης έχει έρθει σε επαφή με την 3η και την 4η ΥΠΕΜακεδονίας και κατέγραψε επακριβώς τις ανάγκες καθώς και τις προδιαγραφές των προϊόντων που χρειάζονται.

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης βρίσκεται σε επικοινωνία με σειρά επιχειρήσεων, απευθύνεται παράλληλα σε όλες όσες κατά το πρόσφατο παρελθόν συνεργάστηκαν χορηγικά  μαζί του, καθώς και με το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Αρωγής και τον πρόεδρο του Νικόλαο Πέντζο ώστε να επιτευχθεί το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα. Οι πρώτες ενδείξεις είναι κάτι παραπάνω από ενθαρρυντικές με συγκέντρωση σημαντικών πόρων από όσους συμμετέχουν στην προσπάθεια.

Με τα χρήματα μέσω δωρεών που θα συγκεντρωθούν θα αγοραστεί ιατρικό υλικό κατά προτεραιότητα και θα ενισχυθούν τα Νοσοκομεία αναφοράς της Θεσσαλονίκης για τη νόσο COVID-19.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ