Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
18.6 C
Thessaloniki
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
spot_img

Εγκρίθηκε από το Υπουργείο Περιβάλλοντος το Σχέδιο Ανάπλασης της ΔΕΘ

Το Ειδικό Χωρικό Σχέδιο στον χώρο του Εκθεσιακού Κέντρου Δήμου Θεσσαλονίκης και τη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων ενέκρινε το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, την Μ. Τετάρτη 15 Απριλίου, ανοίγοντας τον δρόμο για την ανάπτυξη της ΔΕΘ.

Συγκεκριμένα, το Συμβούλιο Μητροπολιτικού Σχεδιασμού (ΣΜΣ) του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κατά τη σημερινή συνεδρίασή του, ενέκρινε ομόφωνα το:

– Ειδικό Χωρικό Σχέδιο (Ε.Χ.Σ.) στον χώρο του Εκθεσιακού Κέντρου Δήμου Θεσσαλονίκης, συνολικής εκτάσεως 176.087,65 τ.μ., καθώς και τη

– Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Σ.Μ.Π.Ε.) αυτού.

Με την ομόφωνη απόφαση καθορίστηκαν:

– χρήσεις γης,
– όροι και περιορισμοί δόμησης, καθώς και
– κατευθύνσεις και μέτρα για την προστασία του περιβάλλοντος και σύστημα περιβαλλοντικής παρακολούθησης.

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Κωστής Χατζηδάκης δηλώνει: “Στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας έχουμε μια ομάδα προσανατολισμένη στο έργο και το αποτέλεσμα. Μετά από 8 μήνες κάνουμε πράξη από την πλευρά μας τη δέσμευση του Κυριάκου Μητσοτάκη για τη ΔΕΘ. Με την ίδια αντίληψη “το είπαμε – το κάναμε”, θα συνεχιστεί από εδώ και πέρα η προσπάθεια όλων των συναρμόδιων φορέων, ώστε το σχέδιο να γίνει πράξη”.

Μετά τη λήξη της συνεδρίασης ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Δημήτρης Οικονόμου, δηλώνει: “Μετά από 8 μήνες σκληρής δουλειάς σήμερα έγινε ένα μεγάλο βήμα για την υλοποίηση ενός από τα σπουδαία έργα, στα οποία αναφέρθηκε ο Πρωθυπουργός κατά τη συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης, την ανάπλαση της ΔΕΘ. Η ομόφωνη απόφαση του ΣΜΣ έγκρισης του ΕΧΣ ανοίγει το δρόμο για ένα έργο εξαιρετικής σημασίας για την πόλη της Θεσσαλονίκης που θα βασίζεται στο τρίπτυχο εκσυγχρονισμός της έκθεσης, αναβάθμιση των εκθεσιακών υποδομών, πράσινο.

Ευχαριστώ θερμά τον Πρόεδρο του Δ.Σ. της ΔΕΘ κ. Τζήκα και συνολικά το Δ.Σ. καθώς και το Δήμαρχο Θεσσαλονίκης κ. Ζέρβα για την εποικοδομητική συνεργασία.

Στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας εξακολουθούμε να εργαζόμαστε ώστε να γίνουν πραγματικότητα όλα τα μεγάλα έργα που έχει εξαγγείλει ο Πρωθυπουργός και όχι μόνο, που θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη της χώρας”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ