Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024
25.4 C
Thessaloniki
Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024
spot_img

Οι Μοδίστρες Άμεσης Ανάγκης σε ετοιμότητα για τη δημιουργία άλλων 100.000 μασκών για τον κορωνοϊό

Περί τις 40.000 μάσκες έχουν ραφτεί το περασμένο διάστημα από τις «Μοδίστρες Άμεσης Ανάγκης» και ειδικότερα από 346 μοδίστρες και ραφτάδες,από 137 πόλεις, σε 37 νομούς σε όλη την Ελλάδα. Οι μάσκες αναμένεται να παραδοθούν στον «Ερυθρό Σταυρό» της Θεσσαλονίκης τις επόμενες μέρες, ενώ στη διαδικασία της παραλαβής από τις μοδίστρες και στην παράδοση τους στον «Ερυθρό Σταυρό» συμβάλλει με πολλή χαρά και ταχύτητα η «Interamerican», βάζοντας το δικό της λιθαράκι στην εθελοντική αυτή δράση.

Σε συνέχεια των πρώτων 40.000 μασκών, που είναι 100% βαμβακερές, πλενόμενες και επαναχρησιμοποιούμενες με θήκη για φίλτρο, οι εμπνευστές της αρχικής ιδέας Μάριος Tériade Ελευθεριάδης και Κωνσταντίνος Τεκτονίδης συνεχίζουν «βάζοντας πλώρη» για 100.000 μάσκες επιπλέον, που πρόκειται να καλύψουν ανάγκες σε τόπους, δομές υγείας, υπηρεσίες και όχι μόνο.

Στο νέο αυτό εγχείρημα oi «Μοδίστρες Άμεσης Ανάγκης», συνεργάζονται με τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό «Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος» και με το «Give & Fund», με στόχο να συγκεντρωθούν χρήματα από όποιον είναι πρόθυμος να στηρίξει αυτή τη μεγάλη προσπάθεια, ώστε να αγοραστούν, υφάσματα & λάστιχα  και  να στεφθεί με επιτυχία ο νέος στόχος, ώστε να φτιαχτούν οι επόμενες 100.000 μάσκες.  

Το σχετικό link του Crowdfunding είναι το εξής:

https://www.giveandfund.com/giveandfund/project/ModistresAmesisAnagkis

H σχετική φόρμα συμμετοχής ραφής μάσκας για τις μοδίστρες είναι η εξής:

https://docs.google.com/forms/d/1ZtOOyr9YA2bxF9R4ccyRa4wa-xwIX41ZslR6Pc06CZU/edit?ts=5e7e6cf6

Το Σωματείο «Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος».. είναι Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός που έχει ως σκοπό την μείωση των παιδικών ατυχημάτων, την άμεση και σωστή αντιμετώπιση των παιδικών τραυματισμών και την αναβάθμιση της νοσηλείας των παιδιών στη χώρα μας. Από το 2010 το Σωματείο έχει βοηθήσει 56 Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας, δημιουργώντας 31 Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών, αναβαθμίζοντας 22 Παιδιατρικές Κλινικές και 8 Παιδιατρικά Ιατρεία και εξοπλίζοντας 4 Μονάδες Εντατικής Θεραπείας/ΜΑΦ. Μέχρι σήμερα από το έργο του Σωματείου έχουν επωφεληθεί περισσότερα από 1.000.000 παιδιά. Στόχος μας είναι να αναβαθμίσουμε και να εξοπλίσουμε όλα τα Παιδιατρικά Τμήματα των Νοσοκομείων και τα Κέντρα Υγείας της Ελλάδος.

www.pedtrauma.gr ,www.facebook.com/pedtrauma/ 

Η «Interamerican», η ασφαλιστική εταιρεία με διαδρομή μισού και πλέον αιώνα, πρωτοπόρος και σε κοινωνική υπευθυνότητα, μεταξύ των πρωτοβουλιών που παίρνει για την υποστήριξη του εθνικού συστήματος υγείας επιστρατεύει τον στόλο οχημάτων της Οδικής Βοήθειας και τους ανθρώπους της για την περισυλλογή των μασκών από τις μοδίστρες και την παράδοσή τους στον Ερυθρό Σταυρό. Μια ιδιαίτερης αξίας συνεισφορά, που πρακτικά λύνει το πρόβλημα των πολλών δρομολογίων που απαιτούνται για να συγκεντρωθούν οι μάσκες από τόσα σημεία και να φθάσουν εκεί που πρέπει. Οι άνθρωποι της Οδικής Βοήθειας της INTERAMERICAN δεν είναι απλά εκπαιδευμένοι για να εξυπηρετούν πελάτες, είναι κυρίως άνθρωποι Κοινωνικής Βοήθειας.

Το «Give and Fund»… είναι μία Ελληνική πλατφόρμα Crowdfunding, Μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα, που λειτουργεί από το 2013. Έχει συνεργαστεί στο παρελθόν με δεκάδες ΜΚΟ και μεγάλο αριθμό individuals (πάνω απο 8.000 εγγραμμένοι χρήστες.)Τα Projects στην πλατφόρμα έχουν συγκεντρώσει εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, τα οποία πηγαίνουν απευθείας στους Δημιουργούς των Projects και είναι άμεσα διαθέσιμα.

 Λίγα λόγια για τις «Μοδίστρες Άμεσης Ανάγκης»

Δημιουργήθηκαν για να καλύψουν ανάγκες συνανθρώπων μας εν μέσω κορωνοϊού. Δεν αποτελούν κάποια Μη Κυβερνητική Οργάνωση, ούτε κάποιον σύλλογο που μετρά χρόνια. Οι «Μοδίστρες Άμεσης Ανάγκης» είναι το αποτέλεσμα μιας πρωτοβουλίας του Θεσσαλονικιού εικαστικού και καθηγητή στην Σχολή Καλών Τεχνών στη Γαλλία Μάριου Tériade Ελευθεριάδη, που μαζί με τον βιοτέχνη ένδυσης Κωνσταντίνο Τεκτονίδη αποφάσισαν να κινήσουν το «γρανάζι» για να φτιαχτούν υφασμάτινες μάσκες στις 27 Μαρτίου 2020.

Βρείτε στην επίσημη σελίδα  στο f/b με τίτλο «Μοδίστρες Άμεσης Ανάγκης»:

https://www.facebook.com/Μοδίστρες-Άμεσης-Ανάγκης-113677363616840/?modal=admin_todo_tour

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ