Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024
24.8 C
Thessaloniki
Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024
spot_img

Πέθανε ο σκηνοθέτης Γιάννης Καραχισαρίδης

Πέθανε ξαφνικά, σε ηλικία 65 ετών, τις βραδινές ώρες του Σαββάτου 25 Απριλίου ο σκηνοθέτης Γιάννης Καραχισαρίδης. Ο Γιάννης Καραχισαρίδης ήταν καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης και για μεγάλο χρονικό διάστημα καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας.

 

Με πρωινή ανάρτησή του το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Βέροιας αποχαιρετά τον επί 7 χρόνια καλλιτεχνικό διευθυντή του, ενώ την είδηση  του θανάτου του ανακοίνωσε μέσα από τη σελίδα του στο facebook το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης, γράφοντας τα εξής: «Η είδηση του χαμού του Γιάννη Καραχισαρίδη είναι τόσο απροσδόκητη, όσο και αδιανόητη. Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης πενθεί. Γιάννη δεν σου λέμε αντίο, γιατί θα είσαι πάντα παρόν! Θα είσαι εδώ να καθοδηγείς τη σκέψη και τα βήματά μας».

O Γιάννης Καραχισαρίδης γεννήθηκε στην Κοζάνη το 1955. Ήταν απόφοιτος του Κολεγίου Αθηνών (τάξη ΄74). Πτυχιούχος του Οικονομικού Τμήματος της Νομικής Σχολής Αθηνών. Σπούδασε θέατρο στις σχολές του Πέλου Κατσέλη και του Λεωνίδα Τριβιζά. Σκηνοθέτησε περίπου 70 θεατρικές παραστάσεις και 6 όπερες, στις κρατικές σκηνές, στα περισσότερα ΔΗΠΕΘΕ και στο ελεύθερο θέατρο.

Ειδικεύτηκε στο πολιτιστικό μάνατζμεντ.  Γενικός Διευθυντής του Ελληνικού Φεστιβάλ (2001-2006), Καλλιτεχνικός Διευθυντής των ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας (1993-2002) και Κοζάνης (2007-2014), Εκτελεστικός Διευθυντής των Παγκόσμιων Αγώνων Special Olympics (2010). Συμμετέχει στο δημόσιο διάλογο από το 2014, διατηρώντας τη στήλη «Επίκαιρα-Ανεπίκαιρα» στο διαδικτυακό περιοδικό www.iporta.gr.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ