Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024
25.4 C
Thessaloniki
Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024
spot_img

Αίτημα για φωτισμό του Ελληνικού Κοινοβουλίου στις 19 Μαΐου 2020

Αίτημα για συμβολικό φωτισμό του κτιρίου της βουλής κατά την 19η Μαΐου, Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, κατέθεσε η ενημερωτική ιστοσελίδα e-Pontos. Ανάλογο αίτημα ικανοποιήθηκε πέρσι. Όπως περιγράφει σε ανακοίνωση του:

Το e-Pontos βρίσκεται, σταθερά και για 14η χρονιά, στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης για θέματα που αφορούν τον Ποντιακό Ελληνισμό σε όλο τον κόσμο. Πέρυσι κατέθεσε για πρώτη φορά αίτημα προς το Ελληνικό Κοινοβούλιο για συμβολικό φωτισμό του, το βράδυ της 19ης Μαΐου, εις μνήμη των 353.000 θυμάτων της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού. Αίτημα το οποίο έγινε αποδεκτό, υλοποιήθηκε και είχε τεράστια απήχηση.

Η προσπάθεια μας συνεχίζεται και φέτος, με την παρακάτω επιστολή που στείλαμε στον Πρόεδρο της Βουλής, κ. Κ. Τασούλα.

Ακολουθεί η επιστολή προς τον Πρόεδρο της Βουλής.

Αξιότιμε Πρόεδρε του Ελληνικού Κοινοβουλίου, κ. Τασούλα,

Χριστός Ανέστη και Χρόνια Πολλά!

Επανερχόμαστε, και φέτος, για δεύτερη χρονιά, στην πρωτοβουλία που ξεκίνησε πέρυσι από το e-Pontos.gr, για να φωτιστεί ανήμερα της 19ης Μαΐου το Ελληνικό Κοινοβούλιο και κατά τις βραδινές ώρες, συμβολικά με δύο χρώματα, το κόκκινο και το μαύρο, εις ένδειξη πένθους και σεβασμού στη Μνήμη των 353.000 αδικοχαμένων Ελλήνων του Πόντου, κατά τα τραγικά γεγονότα της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού, την περίοδο 1916-1923.

Πέρυσι, το αίτημα μας, έγινε αποδεκτό με θέρμη από τον τ. Πρόεδρο της Βουλής, Ν. Βούτση, δίνοντας μας τη διαβεβαίωση ότι η Βουλή θα καθιερώσει την συμβολική αυτή κίνηση κάθε χρόνο στις 19 Μαΐου το βράδυ. Να θυμίσουμε ότι κατά το περσινό έτος 2019, συμπληρώθηκαν 100 χρόνια από την έναρξη της δεύτερης και πιο σκληρής φάσης της Γενοκτονίας που υπέστη από τους Νεότουρκους, ο Ποντιακός Ελληνισμός.

Συμπαραστάτες σε αυτή μας την προσπάθεια, ήταν και είναι τόσο ο εν Ελλάδι, Ποντιακός χώρος με επιστολή στήριξης που έστειλε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων όσο και η μεγάλη δύναμη του Ποντιακού Ελληνισμού, που είναι ο Απόδημος Ποντιακός Ελληνισμός με τις επιστολές στήριξης από την Παμποντιακή Ομοσπονδία ΗΠΑ – Καναδά, Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων Αυστραλίας και φυσικά η Παγκόσμια Συντονιστική Επιτροπή Νεολαίας.

Ο περσινός συμβολικός φωτισμός πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία. Πλήθος Μέσων Ενημέρωσης, αναπαρήγαγε τη σχετική είδηση. Στις 19 Μαΐου 2019, 100 χρόνια μετά τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, στο έτος αυτό που ορίστηκε ως έτος μνήμης, η Βουλή των Ελλήνων έστειλε και αυτή το δικό της μήνυμα με το δικό της τρόπο! Το ίδιο θέλουμε και φέτος. Θέλουμε το Ελληνικό Κοινοβούλιο να είναι αλληλέγγυο με τον αγώνα μας, έτσι ώστε να διαδραματίσει τον ιστορικό και ηθικό ρόλο του απέναντι στην Ιστορία. Η δημοσιότητα και απήχηση αυτού του εγχειρήματος ήταν τεράστια!

Η κίνηση αυτή φέτος θα έχει ακόμα μεγαλύτερη σημασία. Λόγω των περιοριστικών μέτρων για την εξάπλωση του κορωνοϊού, είναι γνωστό ότι δεν θα πραγματοποιηθούν οι καθιερωμένες εκδηλώσεις Μνήμης για τη Γενοκτονία. Ο Ποντιακός χώρος θα αρκεστεί φέτος σε συμβολικές πράξεις Μνήμης, ευελπιστώντας και πάλι, μία εξ αυτών, να είναι ο φωτισμός του Ελληνικού Κοινοβουλίου.

Αναμένοντας τη θετική ανταπόκριση σας στο αίτημα μας, επισυνάπτουμε την περσινή έγκριση από τον τ. Πρόεδρο της Βουλής και κάποιες σχετικές φωτογραφίες.

Κλείνοντας θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι υπάρχει ήδη έτοιμη συγκεκριμένη πρόταση (όπως πραγματοποιήθηκε πέρυσι) για το τεχνικό μέρος της υλοποίησης της πρότασης μας την οποία και θα θέλαμε να λάβετε υπόψη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ