Κυριακή, 26 Μαΐου, 2024
23.5 C
Thessaloniki
Κυριακή, 26 Μαΐου, 2024
spot_img

Στα ΚΤΕΛ το 30% του συγκοινωνιακού έργου του ΟΑΣΘ

Σε πλήρη εφαρμογή θα βρίσκεται από αύριο Πέμπτη 7 Μαΐου η σύμβαση για την παραχώρηση 25 περιαστικών γραμμών του ΟΑΣΘ στα ΚΤΕΛ,όπως γνωστοποιεί με σημερινή του ανακοίνωση ο Οργανισμού Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης (ΟΣΕΘ).

Διευκρινίζει ότι μετά τη γραμμή 55 (Σταυρούπολη- Ωραιόκαστρο) που ξεκίνησε χθες με επιτυχία, αύριο Πέμπτη 7 Μαΐου, ολοκληρώνεται η ένταξη των ΚΤΕΛ στις αστικές συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης με τη γραμμή 9 του ΟΑΣΘ (Νέος Σιδηροδρομικός Σταθμός – Λαχαναγορά). Στη συγκεκριμένη γραμμή, τέσσερα λεωφορεία των ΚΤΕΛ Κιλκίς, θα εκτελούν συνολικά 48 δρομολόγια ημερησίως, ενώ η διαδρομή αφορά σε 49 στάσεις και είναι κυκλική.

Συνολικά, με βάση τη σύμβαση, τα ΚΤΕΛ με 120 λεωφορεία σε κίνηση κάθε μέρα, θα εκτελούν το 30% του έργου του ΟΑΣΘ, ο οποίος μόλις προμηθευτεί νέα μισθωμένα οχήματα (περισσότερα από 150), «θα είναι σε θέση να εξαντλήσει κάθε προσπάθεια τόνωσης της παροχής έργου σε σημαντικές αστικές περιοχές του πολεοδομικού συγκροτήματος που σήμερα υποφέρουν βλέποντας μόλις 210-220 οχήματα του οργανισμού σε κυκλοφορία», τονίζει ο ΟΣΕΘ στην ανακοίνωση.

« Στοχεύουμε να ανατάξουμε συνολικά το χάρτη της αστικής συγκοινωνίας στη Θεσσαλονίκη τόσο ποιοτικά, όσο και από πρακτικής και λειτουργικής πλευράς, με επόμενα βήματα τη στόχευση για προσεκτικές αναδιαρθρώσεις ενόψει του έργου του μετρό Θεσσαλονίκης», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕΘ, Γιάννης Τόσκας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ