Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024
18.9 C
Thessaloniki
Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024
spot_img

Η αξιοποίηση του Κυβερνείου στο επίκεντρο της συνάντησης Καράογλου – Δαρδαμανέλη

Η αξιοποίηση του Κυβερνείου ως αναπόσπαστο τμήμα της παραλιακής ζώνης της Καλαμαριάς, προκειμένου να αποτελέσει σημείο αναφοράς για την ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Θεσσαλονίκης, αποτέλεσε το κύριο θέμα συζήτησης στη χθεσινή συνάντηση του Δημάρχου Καλαμαριάς  Γιάννη Δαρδαμανέλη, με τον Υφυπουργό Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) Θεόδωρο Καράογλου, επ’ευκαιρίας της συνεύρεσής τους στην Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνου, που τελέστηκε στο Ιερό Παρεκκλήσιο των Αγίων Κωσταντίνου και Ελένης.

Ο Δήμαρχος στη συνάντηση που έγινε στο γραφείο του, παρουσία και της Γενικής Γραμματέα του Δήμου Καλαμαριάς  Ελένης Φύκα, ανέφερε στον Υφυπουργό ότι το Κυβερνείο βρίσκεται εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Καλαμαριάς  αλλά και παραδοσιακά χρησιμοποιείται για εκδηλώσεις του Δήμου και ως εκ τούτου η Δημοτική Αρχή οφείλει να έχει λόγο στην αναβάθμιση και την ανάδειξη του χώρου.

Ο κ. Καράογλου χαρακτήρισε “λογικό και αυτονόητο” το αίτημα του κ. Δαρδαμανέλη, επισημαίνοντας ότι, το Υπουργείο Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας και Θράκης) αξιολογεί θετικά το ενδιαφέρον που δείχνει ο Δήμος Καλαμαριάς προκειμένου μέσα από ένα δημιουργικό διάλογο να βρεθεί η βέλτιστη δυνατή λύση για την αξιοποίηση του Κυβερνείου

“Μόνιμος κάτοικος του Κυβερνείου είναι ο φθοροποιός χρόνος. Ένα αρχιτεκτονικό μνημείο – τοπόσημο του πολιτισμού στα όρια του Δήμου μας επιβάλλεται να αξιοποιηθεί και να αποκτήσει ξανά ζωή, ώστε να γίνει μέρος της καθημερινότητας όχι μόνο των Καλαμαριωτών αλλά και όλων των Θεσσαλονικέων.

Με μεγάλη χαρά ακούμε από τα χείλη του Υπουργού ότι το ΥΜΑΘ θα είναι αρωγός σε αυτή την προσπάθεια του Δήμου και τον καλούμε να συζητήσουμε γι αυτό σε μια από τις προσεχείς συνεδριάσεις του Δημοτικού μας Συμβουλίου» ,τόνισε μετά το τέλος της συνάντησης ο κ. Δαρδαμανέλης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ