Σάββατο, 22 Ιουνίου, 2024
26.5 C
Thessaloniki
Σάββατο, 22 Ιουνίου, 2024
spot_img

Συμμετοχή της ΕΥΑΘ ΑΕ στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος

Σε δύο σημαντικές προκλήσεις για το περιβάλλον, που σχετίζονται με την προστασία της βιοποικιλότητας και τις περιβαλλοντικές προεκτάσεις της πανδημίας Covid-19, εστιάζει η φετινή συμμετοχή της Εταιρείας Ύδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης (ΕΥΑΘ ΑΕ) στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, την Παρασκευή 5 Ιουνίου.

Σε δύο σταντ που θα στηθούν σε κεντρικά σημεία της πόλης (στην Αγίας Σοφίας με Τσιμισκή και στην Καμάρα), λαμβάνοντας όλα τα μέτρα υγειονομικής προστασίας. οι διερχόμενοι πολίτες θα ενημερώνονται για το θέμα της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, που είναι η βιοποικιλότητα, η οποία πλήττεται από την αλόγιστη ανθρωπογενή δραστηριότητα (αποψίλωση δασών, εντατικοποίηση αγροτικής καλλιέργειας, ρύπανση).

Περισσότερα είδη από ποτέ κινδυνεύουν πλέον με αφανισμό, οι δομές της άγριας ζωής έχουν διαταραχθεί, με τραγική συνέπεια ακόμη και την εξάπλωση παθογόνων οργανισμών μεταξύ ζώων κι ανθρώπων, όπως συνέβη στην περίπτωση της πανδημίας και της Covid-19. Τις ημέρες της πανδημίας όμως μια νέα «απειλή» αναδεικνύεται για το περιβάλλον: οι ανεξέλεγκτες απορρίψεις ειδών προσωπικής υγιεινής. Γάντια, μάσκες, αντισηπτικά υγρομάντηλα, που απορρίπτονται στη λεκάνη της τουαλέτας ή στη θάλασσα, δε διασπώνται και, σε συνδυασμό με λίπη και λάδια, μπορεί να προκαλέσουν εμφράξεις σε σωληνώσεις, αντλιοστάσια κι εγκαταστάσεις αποχέτευσης και φυσικά να ρυπάνουν το θαλάσσιο περιβάλλον.

Στα σταντ θα μοιράζεται, τέλος, ενημερωτικό υλικό για την Παγκόσμια Ημέρα Νερού (22 Μαρτίου), που είχε θέμα επίσης σχετικό με το περιβάλλον, την κλιματική αλλαγή, και δεν γιορτάστηκε λόγω των περιοριστικών μέτρων, όπως και δωράκια από ανακυκλώσιμα υλικά.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ