Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
15.8 C
Thessaloniki
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
spot_img

Σε τροχιά επιτυχίας το εξ αποστάσεως Θερινό Σχολείο e-ThesSummerSchool διοργανώνει δεύτερο κύκλο μαθημάτων

Έπειτα από τη μεγάλη επιτυχία του 1ου εξ αποστάσεως Θερινού Σχολείου eThesSummerSchool του Πανεπιστημίου Μακεδονίας προ λίγων εβδομάδων και την αξιοσημείωτη αποδοχή του τόσο από τους 36 νέους και νέες που συμμετείχαν όσο και από τους γονείς τους, η επιστημονική ομάδα του Θερινού Σχολείου προχωρά ταχύτατα στην υλοποίηση δεύτερου κύκλου μαθημάτων επιχειρηματικότητας για νέους 14 έως 18 ετών, ώστε να επιμορφώσει όσους και όσες δεν μπόρεσαν να συμμετάσχουν στην πρώτη διοργάνωση.

Από τη Δευτέρα 22 Ιουνίου μέχρι και το Σάββατο 27 Ιουνίου 2020, αξιοποιώντας την εξ αποστάσεως διδασκαλία, στην οποία έχουν εξειδικευθεί οι διδάσκοντες του προγράμματος όλο αυτό το διάστημα, θα διεξαχθεί το 2o Θερινό Σχολείο «e-ThesSummerSchool – Το πρώτο μου βήμα στο μονοπάτι της επιχειρηματικότητας – Αναπτύσσοντας δημιουργικές και τεχνικές ικανότητες».

Οι μαθητές και μαθήτριες από όλη την Ελλάδα θα έχουν την ευκαιρία για 24 ώρες να παρακολουθήσουν μέσω του υπολογιστή τους ποικιλία θεματικών διαλέξεων, να αναλύσουν μελέτες περίπτωσης, να πραγματοποιήσουν τεστ προσωπικότητας και να παίξουν εκπαιδευτικά παιχνίδια σχετικά με την Επιχειρηματικότητα. Μάλιστα, στο πλαίσιο του εμπλουτισμένου περιεχομένου των μαθημάτων, όλοι οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν δωρεάν ένα τεστ Επαγγελματικού Προσανατολισμού, προσφορά της εταιρίας Employ edu-σύμβουλοι εκπαίδευσης & σταδιοδρομίας.

Στο τέλος του e-ThesSummerSchool όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν ηλεκτρονικά πιστοποιητικό παρακολούθησης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Ο Επιστημονικά Υπεύθυνος του Θερινού Σχολείου, αναπληρωτής καθηγητής του Τμήματος Εφαρμοσμένης Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Γιάννης Νικολαΐδης τόνισε: «Κατά τη διάρκεια του προγράμματός μας, οι νέες και οι νέοι που θα συμμετάσχουν θα αποσαφηνίσουν πολλά ζητήματα που αφορούν το μέλλον και την καριέρα τους. Από απλά θέματα επιλογών σπουδών ως και την προοπτική ανάπτυξης επιχειρηματικής δραστηριότητας, οποιασδήποτε έκτασης και αντικειμένου. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που δίνει ερεθίσματα στους νέους και τις νέες να σκεφτούν, αλλά και απαντήσεις σε ζητήματα που δυσκολεύουν συχνά το δρόμο τους προς μια επιτυχημένη επαγγελματική σταδιοδρομία».

Ο νέος κύκλος μαθημάτων του θερινού σχολείου επιχειρηματικότητας θα πραγματοποιηθεί με τη χορηγική υποστήριξη των εταιρειών Kleemannefood, Alumil, εκδόσεις Κριτική, Employ edu, αλλά και την αιγίδα της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας, του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής Βορείου Ελλάδος και του Συνδέσμου Εταιρειών Καινοτομικών Εφαρμογών Ελλάδας, χάρη στους οποίους κατέστη δυνατό ένα αξιοσημείωτο επίτευγμα: να μετατραπεί  μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα ένα αμιγώς διά ζώσης πρόγραμμα σε εξ αποστάσεως. Στην ομάδα των υποστηρικτών προστίθεται πλέον και ως χορηγός επικοινωνίας η εταιρία ψηφιακής διαφήμισης 2ence Digital Agency, που ανέλαβε τον σχεδιασμό, συντονισμό και εκτέλεση της επικοινωνίας του e-ThesSummerSchool στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ζητήσουν τον πλήρη Οδηγό του Προγράμματος εδώ και να ολοκληρώσουν την εγγραφή τους με μειωμένο κόστος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ