Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
18.6 C
Thessaloniki
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
spot_img

Κ. Ζέρβας: «Έργο τέχνης η παρέμβαση στην Αγγελάκη» – Φωταγωγήθηκαν οι ελιές

Έργο τέχνης χαρακτήρισε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας την παρέμβαση στον άξονα της Αγγελάκη, ο οποίος πλέον, έπειτα από τη φύτευση τριάντα αιωνόβιων ελαιόδενδρων, έχει αποκτήσει μια νέα εικόνα που αναβαθμίζει την ευρύτερη περιοχή.

Σε μια κίνηση γεμάτη συμβολισμούς η επίσημη παράδοση του έργου που υλοποιήθηκε στην οδό Αγγελάκη έγινε χθες Παρασκευή 5 Ιουνίου, το βράδυ, στο πλαίσιο των δράσεων που είχαν προγραμματιστεί από τον Δήμο Θεσσαλονίκης με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος.

«Αποδίδουμε σήμερα στους Θεσσαλονικείς αλλά και στους επισκέπτες της πόλης ένα νέο τοπόσημο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, σημειώνοντας ότι τα έργα που εξελίχθηκαν στον άξονα της Αγγελάκη αποτελούν μια παρέμβαση βασισμένη στην αισθητική.

Οι αιωνόβιες ελιές έδωσαν τη θέση τους στις επικίνδυνες λεύκες που υπήρχαν μέχρι πρότινος σε αυτόν τον κεντρικό δρόμο της Θεσσαλονίκης, ενώ το σύνολο υψηλής αισθητικής που διαμορφώθηκε συμπληρώνει ο ιδιαίτερος φωτισμός ανάδειξης που εγκαταστάθηκε στην περιοχή.

Δωρεά Ανδρεάδη

Τα ελαιόδεντρα που κοσμούν πλέον τον άξονα της Αγγελάκη αποτελούν δωρεά του επιχειρηματία και προέδρου της Πολιτιστικής Εταιρείας Βορείου Ελλάδος Σταύρου Ανδρεάδη.

«Θέλω να ζητήσω τα δέντρα αυτά να τα καλοδεχτούμε και να τα αγαπήσουμε. Αν αισθανθούν ότι τα αγαπούμε, θα βλαστήσουν, θα μεγαλώσουν, θα πρασινίσουν και τότε είμαι βέβαιος ότι θα μας ψιθυρίσουν στο αφτί πολύτιμα μυστικά », είπε ο κ. Ανδρεάδης.

Ο ίδιος μάλιστα δεν έκρυψε την ιδιαίτερη αγάπη του για τα συγκεκριμένα δέντρα, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «τα ελαιόδεντρα είναι Ελλάδα». Ο Σταύρος Ανδρεάδης ανέφερε ότι είχε εντοπίσει αυτά τα δέντρα ξεχασμένα σε ορεινά χωράφια της Χαλκιδικής και από καιρό υπήρχε στο μυαλό του η σκέψη να μεταφερθούν στη Θεσσαλονίκη, η οποία και υλοποιήθηκε έπειτα από συνεννόηση με τον Δήμαρχο Κωνσταντίνο Ζέρβα, που πρότεινε την τοποθέτησή τους στον άξονα της Αγγελάκη.

Η συμμαχία του καλού

Στο πλαίσιο της παρέμβασης στην Αγγελάκη υπήρξε συνεργασία και με τη ΔΕΘ-Helexpo, στην οποία ανήκει ο χώρος όπου τοποθετήθηκαν τα ελαιόδεντρα.

Δανειζόμενος μια έκφραση του Δημάρχου Θεσσαλονίκης περί «συμμαχίας του καλού», ο Πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo Τάσος Τζήκας σχολίασε ότι πράγματι η Θεσσαλονίκη χρειάζεται συμμαχίες, για να προχωρήσει μπροστά. Όπως ανέφερε ο κ. Τζήκας, η παρέμβαση που υλοποιήθηκε αναβάθμισε την Αγγελάκη, που αποτελεί την ψυχή της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Παρόντες στην εκδήλωση για την παράδοση του έργου ήταν μεταξύ άλλων ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Σωκράτης Δημητριάδης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης Δρόσος Τσαβλής, ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Χάρης Αηδονόπουλος και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Θεσσαλονίκης Ευθύμης Φωτόπουλος. Από μέρους της ΔΕΘ-Helexpo παρόντες ήταν ο Διευθύνων Σύμβουλος Κυριάκος Ποζρικίδης και ο Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής Αλέξης Τσαξιρλής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ