Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
23 C
Thessaloniki
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
spot_img

Έπεσαν 10 χιλιοστά βροχής σε διάστημα 20 λεπτών, χθες στη Θεσσαλονίκη

Ισχυρή καταιγίδα που συνοδεύτηκε από χαλαζόπτωση έπληξε τη Θεσσαλονίκη το βράδυ της Τετάρτης 10/06. Τα φαινόμενο είχε μικρή διάρκεια, όπως όμως κατέγραψαν οι αυτόματοι μετεωρολογικοί σταθμοί του δικτύου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr στην πόλη, ήταν ιδιαίτερα ισχυρό αφού σε διάστημα 20 λεπτών έπεσαν περίπου 10 χιλιοστά βροχής. Στο σχετικό χάρτη μπορείτε να δείτε τον ολικό υετό που κατέγραψαν οι σταθμοί του δικτύου μας στη ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης την Τετάρτη 10/06 καθώς και τον υετό σε επιλεγμένους σταθμούς της πόλης κατά το διάστημα της καταιγίδας.

mete-1.jpg

Στο χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζονται οι κορυφές των νεφών όπως φαίνονται από τον μετεωρολογικό δορυφόρο Meteosat-11, με τα υψηλότερα νέφη να σημειώνονται με κόκκινα χρώματα. Τα καταιγιδοφόρα νέφη πάνω και πέριξ της πόλης έφτασαν τα 10-11 χιλιόμετρα κατά της διάρκεια του φαινομένου.

mete-2.jpg

Μια όμορφη εικόνα κατέγραψαν οι μετεωρολογικές κάμερες του σταθμού μας στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Σε αυτή φαίνεται η λάμψη ενός κεραυνού μέσα στα νέφη στα ανατολικά-βορειοανατολικά της πόλης.

mete-3.jpg

Πηγή: meteo.gr

φωτογραφία αρχείου politismika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ