Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
20.4 C
Thessaloniki
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
spot_img

Συνάντηση του Δημάρχου Θεσσαλονίκης Κ. Ζέρβα με τον Υφυπουργό Εξωτερικών, αρμόδιο για τον Απόδημο Ελληνισμό, Κ. Βλάση

Τον Υφυπουργό Εξωτερικών, αρμόδιο για τον Απόδημο Ελληνισμό, Κωνσταντίνο Βλάση υποδέχθηκε χθες Πέμπτη 11 Ιουνίου, το απόγευμα στο Δημαρχείο ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Στην ατζέντα της συνάντησης κυριάρχησαν ζητήματα που αφορούν στις προετοιμασίες εν όψει της επετείου για τα 200 χρόνια από την έναρξη της Επανάστασης του 1821, δεδομένης της εκπεφρασμένης βούλησης του Κωνσταντίνου Ζέρβα για συμμετοχή της Θεσσαλονίκης στις επετειακές εκδηλώσεις.

Παράλληλα, ο κ. Ζέρβας έκανε γνωστό ότι ο Δήμος Θεσσαλονίκης προτίθεται να τιμήσει με εκδηλώσεις μνήμης και την επέτειο των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή, το 2022, ζητώντας σε αυτό το πλαίσιο να υπάρξουν συνέργειες.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους οι δύο άνδρες είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν και για σειρά άλλων θεμάτων που περιλαμβάνονται στο χαρτοφυλάκιο του Υφυπουργού, όπως αυτά της ενεργοποίησης και αξιοποίησης του δικτύου των αδελφοποιημένων πόλεων ή των συνεργασιών με ομογενειακές οργανώσεις.

Στη συνάντηση εργασίας παρέστη και η εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος για δράσεις Τουρισμού και Διεθνών Σχέσεων Μαρία Καραγιάννη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ