Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
15.5 C
Thessaloniki
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
spot_img

Ανάπλαση της περιοχής πέριξ του Δικαστικού Μεγάρου εξήγγειλε ο Κωνσταντίνος Ζέρβας

Με έναν πλήρη φάκελο που περιλαμβάνει το σχέδιο που τίθεται άμεσα σε εφαρμογή για την ανάπλαση της περιοχής πέριξ του Δικαστικού Μεγάρου προσήλθε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας στη συνάντηση που είχε σήμερα Τρίτη 16 Ιουνίου το πρωί με το Προεδρείο του Δικηγορικού Συλλόγου και με τους Προϊσταμένους των Δικαστηρίων.

Τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης υποδέχθηκαν η Πρόεδρος του Τριμελούς Συμβουλίου Διεύθυνσης Εφετείου Θεσσαλονίκης και Πρόεδρος της Επιτροπής Διοίκησης, Διαχείρισης και Λειτουργίας Δικαστικού Μεγάρου Καλλιρόη Χειμαριού καθώς και ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Στάθης Κουτσοχήνας, εκφράζοντας την ικανοποίησή τους για το ενδιαφέρον που επιδεικνύουν ο Δήμος και προσωπικά ο Δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας για την επίλυση ζητημάτων που αφορούν στον δικαστικό κλάδο αλλά και στο επίπεδο εξυπηρέτησης των πολιτών από τη δικαιοσύνη. Κατά την επίσκεψή του στο Δικαστικό Μέγαρο τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης συνόδευσαν ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Εφραίμ Κυριζίδης και ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Μιχάλης Κούπκας.

Αναβαθμίζεται η ευρύτερη περιοχή

Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, με τα έργα διαμόρφωσης του περιβάλλοντος χώρου του Δικαστικού Μεγάρου που έχουν προγραμματιστεί η ευρύτερη περιοχή θα αλλάξει εικόνα και θα αναβαθμιστεί τόσο αισθητικά όσο και λειτουργικά.

«Ο Δήμος Θεσσαλονίκης πιστεύει πολύ σε αυτήν την περιοχή και θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας, ώστε η Δυτική Είσοδος να εξελιχθεί σε ένα κόσμημα για την πόλη μας», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ζέρβας.

Οι παρεμβάσεις που έχουν σχεδιαστεί από τον Δήμο Θεσσαλονίκης για την ανάπλαση της περιοχής πέριξ των Δικαστηρίων περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων διαπλατύνσεις στο πεζοδρόμιο της 26ης Οκτωβρίου, ενίσχυση του αστικού πρασίνου με νέες δενδροφυτεύσεις, διευθέτηση της στάθμευσης, κ.ά.

«Έχουμε έτοιμη σε πολύ ώριμο στάδιο μια μελέτη και μια ανάπλαση, η οποία θα καλύψει και θέματα ασφαλείας αλλά και πάγια αιτήματα του δικηγορικού κλάδου και του δικαστικού σώματος», επεσήμανε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Εφραίμ Κυριζίδης, υπογραμμίζοντας ότι «η παρέμβαση που έχει σχεδιαστεί είναι απολύτως απαραίτητη για την περιοχή, στην οποία δεν έχει πέσει ούτε ένα ευρώ τις τελευταίες δεκαετίες».

Ικανοποίηση από τον δικηγορικό κόσμο

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Στάθη Κουτσοχήνα, η ανάγκη αναβάθμισης των κτιριακών εγκαταστάσεων των Δικαστηρίων αποτελεί πάγιο αίτημα όλου του δικηγορικού κόσμου αλλά και όλων των συλλειτουργών της δικαιοσύνης.

«Η αναβάθμιση αυτή θα συνοδευτεί και με μια ανάπλαση της ευρύτερης περιοχής, πράγμα που το θεωρούμε εντελώς απαραίτητο, για να βελτιωθεί και η εικόνα που δίνει η δικαιοσύνη προς τους πολίτες. Στο πλαίσιο αυτό χαιρόμαστε πολύ που ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης μαζί με τους συνεργάτες του βρέθηκε στο Δικαστικό Μέγαρο, για να ανακοινώσουν την υλοποίηση της ανάπλασης πέριξ των Δικαστηρίων”, ανέφερε μεταξύ άλλων σε δηλώσεις του ο κ. Κουτσοχήνας, επαναλαμβάνοντας το αίτημα του Δικηγορικού Συλλόγου «για ευρύτερη ανάπλαση της περιοχής με την παραχώρηση του κτιρίου του ΙΚΑ της Πύλης Αξιού στις δικαστικές υπηρεσίες και τη δημιουργία μιας ευρύτερης πλατείας Δικαστηρίων, που θα συνδέει τα Διοικητικά Δικαστήρια της Φράγκων με το παρόν Δικαστικό Μέγαρο».

«Η επίσκεψη του Δημάρχου στο Δικαστικό Μέγαρο αποτελεί ιδιαίτερη τιμή», παρατήρησε από την πλευρά της η Πρόεδρος του Τριμελούς Συμβουλίου Διεύθυνσης Εφετείου Θεσσαλονίκης και Πρόεδρος της Επιτροπής Διοίκησης, Διαχείρισης και Λειτουργίας Δικαστικού Μεγάρου Καλλιρόη Χειμαριού.

Η ίδια έκανε ιδιαίτερη αναφορά και στην υποστήριξη που υπήρξε από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής στην αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης, λέγοντας ότι ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας «είναι ο πρώτος άνθρωπος που βρέθηκε κοντά μας στις 13 Μαρτίου, οπότε και απολυμάνθηκε όλο το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης με έξοδα του Δήμου».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ