Σάββατο, 15 Ιουνίου, 2024
27.2 C
Thessaloniki
Σάββατο, 15 Ιουνίου, 2024
spot_img

Αφιερωμένο στο Μανώλη Αναγνωστάκη το 39ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Βιβλίου

Αφιερωμένο σ’ έναν από τους μεγαλύτερους σύγχρονους ποιητές, τον Μανώλη Αναγνωστάκη είναι το 39ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης, που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βορείου Ελλάδος, από τις 26 Ιουνίου έως τις 12 Ιουλίου, στην Παραλία , στο τμήμα Λευκού Πύργου – άγαλμα Μεγάλου Αλεξάνδρου – άγαλμα Κωνσταντίνου Καραμανλή. Οι ώρες λειτουργίας είναι από τις 7 μ.μ. έως τις 11 μ.μ.

“Παρόλο τα προβλήματα που εμφανίστηκαν σε σχέση με την πανδημία, το 39ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Βιβλίου είναι παρόν και προσβλέπει με αισιοδοξία στο μέλλον, προβάλλοντας το βιβλίο δίνει τη δυνατότητα και για μια ακόμη φορά η Θεσσαλονίκη να είναι πρωτοπόρα στον πολιτισμό”, ανέφερε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας κ. Μπάμπης Μπαρμπουνάκης, σε συνέντευξη τύπου που δόθηκε σήμερα Τετάρτη 24 Ιουνίου, σε αίθουσα του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης. Ο αριθμός των συμμετεχόντων εκδοτών, όπως ανέφερε, ξεπερνά τους 150 ενώ τα περίπτερα θα είναι  λιγότερα σε σχέση με την περσινή διοργάνωση, και συγκεκριμένα 80 στον αριθμό έναντι 90 πέρσι. Θα έχουν απόσταση δύο μέτρων ασφαλείας και θα λαμβάνονται όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προφύλαξης, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

“Καθημερινά υπάρχει πρόγραμμα παρουσίας συγγραφέων στα περίπτερα, οι οποίοι προβάλουν τη βιβλιογραφία τους στο βιβλιόφιλο κοινό και θα υπογράφουν τα βιβλία τους. Επίσης, μπορούν πριν την έναρξη λειτουργίας, καθημερινά και σε συνεργασία με το Δημοτικό Ραδιόφωνο FM100 να δίνουν συνέντευξη live στο στούντιο και στην συνέχεια οι επισκέπτες να ακούν τη συνέντευξη από την ηχητική εγκατάσταση του Φεστιβάλ Βιβλίου”, περιέγραψε ο κ. Μπαρμπουνάκης, σημειώνοντας ότι “λόγω της κατάστασης δεν θα γίνουν μουσικές, χορευτικές εκδηλώσεις, προβολές ντοκιμαντές, όπως όλες τις χρονιές”.

Διαδικτυακό Αφιέρωμα στον Μανόλη Αναγνωστάκη

Ο ποιητής Μανώλης Αναγνωστάκης, που αποχαιρέτησε τον κόσμο τον Ιούνιο του 2005, θα τιμηθεί και με διαδικτυακό αφιέρωμα, στις 8 Ιουλίου, στο οποίο θα συμμετέχουν προσωπικότητες από την Ελλάδα, θα διαβάσουν ένα ποίημα του και θα εξηγήσουν τι σημαίνει για αυτούς.

Το αφιέρωμα συντονίζει η κ. Ελένη Καρασαββίδου, λέκτορας Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, λογοτέχνης, η οποία εξήγησε ότι “την Τετάρτη 8 Ιουλίου, ώρα 6.30 μ.μ. – 7.30 μ.μ. μπαίνουμε στην ηλεκτρονική πλατφόρμα Jitsi, την κατεβάζουμε δωρεάν στους υπολογιστές ή στα κινητά μας, πατάμε πάνω στην ηλεκτρονική διεύθυνση meet.jit.si/Festival2020.Anagnostakis και συνδημιουργούμε όλοι κι όλες μαζί κάτι όμορφο, κάνοντας πράξη το σύνθημα “μένουμε ασφαλείς μ’ ένα βιβλίο”, σε ένα πρόγραμμα εξ’ αποστάσεως εκδηλώσεων, που θα είναι το εφαλτήριο για περισσότερες επισκέψεις με ασφάλεια στο χώρο του Φεστιβάλ και που ενδέχεται να εμπλουτιστεί”.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ