Ο Βασίλης Γάκης επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Θεσσαλονίκη Υπεύθυνα”

Ο Βασίλης Γάκης επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Θεσσαλονίκη Υπεύθυνα”

Ο Βασίλης Γάκης εκλέχτηκε επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης “Θεσσαλονίκη Υπεύθυνα” μετά την παραίτηση του Νίκου Ταχιάου. Η εκλογική διαδικασία έγινε χθες Τετάρτη 24 Ιουνίου στα γραφεία της παράταξης στο δημαρχείο.

Η εκλογή του κ. Γάκη, που είναι και Πρόεδρος στον Οργανισμό Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, ήταν ομόφωνη από τους εκλεγμένους δημοτικούς συμβούλους της παράταξης Σταύρο Καλαϊτζίδη, Δέσποινα-Νέλλη Αηδονά, Λευτέρη Αρβανίτη και Στέφανο Γωγάκο.

“Θέλω να τους ευχαριστήσω θερμά για την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπό μου. Όλοι μαζί θα συνεχίσουμε να δίνουμε τη μάχη στα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου και στις γειτονιές της πόλης μας. Ο Νίκος Ταχιάος υπήρξε ο ιδρυτής του συνδυασμού. Με γνώμονα τις αρχές, τις αξίες και το όραμα που μας ένωσαν όλους μαζί ως παράταξη, θα συνεχίσουμε τον αγώνα για μια καλύτερη πόλη. Συνεχίζουμε Υπεύθυνα, βάζουμε τη Θεσσαλονίκη μπροστά. Στόχος μας να είμαστε χρήσιμοι!”, έγραψε στην προσωπική του σελίδα στο fb ο Βασίλης Γάκης.

Σήμερα, Πέμπτη 25 Ιουνίου, ο κ. Γάκης με τους δημοτικούς συμβούλους, παραχώρησαν συνέντευξη τύπου. Όπως αναφέρει η ηλεκτρονική εφημερίδα voria.gr:

Ξεκάθαρο μήνυμα ότι δεν διεκδικούν θέσεις διοίκησης αλλά ότι είναι ανοιχτοί σε συνεργασία για τα μεγάλα προβλήματα της πόλης έστειλε ο νέος επικεφαλής της παράταξης «Θεσσαλονίκη Υπεύθυνα» Βασίλης Γάκης, στην πρώτη του συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά την εκλογή του.

Μαζί με τους άλλους τρεις δημοτικούς συμβούλους της παράταξης, Νέλη Αηδονά, Σταύρος Καλαϊτζίδης και Στέφανος Γωγάκος – ο τέταρτος Λευτέρης Αρβανίτης απουσίαζε λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων στην Αθήνα – ο κ. Γάκης έδωσε το στίγμα της παράταξης για το πως θα κινηθεί μετά την παραίτηση Ταχιάου.

«Διεκδικούμε ως μέλη μιας παράταξης θέσεις ευθύνης και όχι διοίκησης. Δεν είναι αυτός αυτοσκοπός μας. Θέλουμε να λειτουργήσουμε υπεύθυνα και να φανούμε χρήσιμοι στους πολίτες», ανέφερε ο κ. Γάκης και πρόσθεσε: «Δεν θα κάνουμε αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση. Ούτε πρόκειται να ακούσετε από εμάς αντιπολιτευτικές κορώνες για λίγα λεπτά δημοσιότητας».

Ο νέος επικεφαλής ερωτηθείς για τη συνάντηση που είχε το περασμένο Σάββατο με τον δήμαρχο Κωνσταντίνο Ζέρβα τόνισε ότι δεν συζητήθηκαν θέματα ούτε σύμπραξης ούτε συνεργασίας, αλλά εάν στα μεγάλα θέματα της πόλης μπορούν να έχουν τον διάλογο που απαιτείται.

«Εμείς προερχόμαστε από μια παράταξη η οποία στηρίχθηκε από τη ΝΔ. Από τον αριθμό των υπουργών που ανεβαίνουν στη Θεσσαλονίκη αντιλαμβάνεστε ότι η πόλη είναι στην πρώτη γραμμή του ενδιαφέροντος της κυβέρνησης. Είναι δυνατόν να μη στηρίξουμε αυτές τις κοινές προσπάθειες», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γάκης, σημειώνοντας πως από την πλευρά του υπάρχει καλή πρόθεση για διάλογο. Αναφερόμενος στη συνάντηση ξεκαθάρισε επίσης ότι δεν του έγινε καμία πρόταση για να γίνει αντιδήμαρχος, κάτι το οποίο δεν το επιθυμεί ο ίδιος.

Όπως ανέφερε ο νέος επικεφαλής, με πνεύμα διαλόγου θα στηρίζουν κάθε τι που θεωρούν χρήσιμο και δημιουργικό για την πόλη. «Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν θα ασκούμε κριτική για το καλό της πόλης. Επιθυμία μας είναι στα μεγάλα προβλήματα να υπάρχει συνεννόηση», τόνισε.

Ο κ. Γάκης κατά την τοποθέτησή του άσκησε κριτική για τον τρόπο που συγκροτήθηκε η νέα δημοτική πλειοψηφία, η οποία, όπως ανέφερε, βασίστηκε στην ανεξαρτητοποίηση δημοτικών συμβούλων. Ωστόσο, ξεκαθάρισε ότι «το παρελθόν το αποτυπώνουμε στη μνήμη ως διδαχή και όχι ως εμμονή».

Ερωτηθείς σχετικά βαθμολόγησε τη διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης κάτι παραπάνω από τη βάση, όπως εξάλλου, είχε πει και ο ίδιος ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας. «Έχουν πολλά να κάνουν», σημείωσε ο νέος επικεφαλής της παράταξης «Θεσσαλονίκη Υπεύθυνα», υπογραμμίζοντας πως «είναι εδώ οι ίδιοι για να συμβάλουν στη βελτίωση».

Αναφερόμενος στην ομάδα της παράταξης είπε χαρακτηριστικά ότι «είμαστε σαν μια σκληρή γροθιά». «Είμαστε μια ομάδα που μέσα από το διάλογο και τις κοινές μας αρχές, θέλουμε να είμαστε χρήσιμοι για την πόλη», τόνισε χαρακτηριστικά.

Τέλος, ο κ. Γάκης απεύθυνε προσκλητήριο σε όλα τα μέλη και φίλους της παράταξης για να επανασυνταχθούν στη νέα πορεία. Ανακοίνωσε μάλιστα ότι θα πραγματοποιηθούν συναντήσεις ενώ όπως είπε μεταξύ των δημοτικών συμβούλων έχει ήδη γίνει επιμερισμός του έργου.