Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
16.3 C
Thessaloniki
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
spot_img

Συναυλία “Symphonic ROCK storm” στο Θέατρο Κήπου

Μετά την πολύμηνη περίοδο περιοριστικών μέτρων, η 15η Ιουλίου 2020 είναι η ημέρα που σε όλη τη χώρα οι πολιτιστικές εκδηλώσεις μπορούν και πάλι να γίνουν ζωντανά.

Η Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Θεσσαλονίκης συμπράττει με τους Storm string quartet και υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού Χάρη Ηλιάδη υποδέχεται το κοινό της πόλης στο Θέατρο Κήπου με έναν εκρηκτικό συνδυασμό ροκ και συμφωνικής μουσικής προσφέροντας του μία δυνατή μουσική εμπειρία που ξεσηκώνει και το πιο απαιτητικό κοινό.

4 δεξιοτέχνες μουσικοί, μέλη του Storm string quartet, ο Έκτορας Λάππας (βιολί), η Μαρία Ζαχαριάδου (βιολί), η Μαρία Χρίστοβα (βιολοντσέλο) και ο Ρενάτο Δαμονίτσα (βιόλα) και τα μέλη της Συμφωνικής Ορχήστρας του δήμου Θεσσαλονίκης μέσα από τις πρωτότυπες διασκευές ερμηνεύουν με ενέργεια, πάθος, δυναμισμό και φαντασία την μουσική των Scorpions, Deep Purple, ACDC, Metallica, Nirvana, Guns & Roses, έτσι όπως δεν έχει ξαναακουστεί.

Το πρόγραμμα θα ανοίξει με δύο ορχηστρικά κομμάτια του συγκροτήματος Coldplay σε διασκευή για ορχήστρα του Θοδωρή Παπαδημητρίου, θα ερμηνευτεί σε πρώτη παγκόσμια εκτέλεση το έργο «Iridium» για ορχήστρα του συνθέτη Αλέξανδρου Ραΐδη ενώ τις ενορχηστρώσεις των έργων υπογράφουν οι:  Λάζαρος Τσαβδαρίδης και Εκτορας Λάππας

 Η εντυπωσιακή βραδιά θα καλωσορίσει στο κοινό και άτομα με μειωμένη ακοή. Σε συνεργασία με την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία All και τη σχολή Ελληνικής Νοηματικής γλώσσας Smiyl, η παράσταση θα είναι προσβάσιμη για κωφά και βαρήκοα άτομα.

Η συναυλία θα έχει γενική είσοδο 10€ και θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 15 Ιουλίου και ώρα 21:30 χωρίς διάλλειμα. Θα τηρηθούν όλοι οι κανόνες προστασίας και αποστάσεων, όπως και η σειρά προσέλευσης. Το κοινό παρακαλείται να προσέλθει τηρώντας τις αποστάσεις στις 20:30 για να εισέρχεται σταδιακά στο εσωτερικό του Θεάτρου Κήπου.

«Symphonic ROCKstorm»

Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Θεσσαλονίκης

STORM string quartet

 

Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2020, Θέατρο Κήπου,

ώρα 21.30, ώρα προσέλευσης 20.30, γενική είσοδος 10€

 

Χάρης Ηλιάδης  μουσική διεύθυνση

 

STORM string quartet

Έκτορας Λάππας  βιολί

Μαρία Ζαχαριάδου  βιολί

Μαρία Χρίστοβα  βιολοντσέλλο

Ρενάτο Δαμονίτσα  βιόλα

Δημήτρης Βίττης  drums

Κώστας Βρετός  ηλεκτρική κιθάρα

 

Διασκευές – ενορχηστρώσεις  Λάζαρος Τσαβδαρίδης, Έκτορας Λάππας

Διασκευές εισαγωγικών ορχηστρικών έργων Θοδωρής Παπαδημητρίου

Μουσική σύνθεση ‘’Iridium’’  Αλέξανδρος Ραΐδης

Drums στο έργο ‘’Iridium’’  Αλέξανδρος Μακατσέλος

Ηλεκτρική κιθάρα στο έργο ‘’Iridium’’  Κώστας Αντωνόπουλος

Ηλεκτρικό μπάσο στο έργο ‘’Iridium’’  Γιάννης Παρζιάλης

Φωτισμοί  Άγγελος Γουναράς, Τρύφων Κεχαγιάς

Κοστούμια Storm string quartet  Θώμις Παπαδημητρίου

Ηχοληψία  Φώτης Πανταζής

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ