Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
15.5 C
Thessaloniki
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
spot_img

Διαδικτυακά σεμινάρια για Υπερπροηγμένες Τεχνολογίες με δυναμική συμμετοχή του ΑΠΘ

Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης πρωτοστατεί σε ζητήματα μεταφοράς τεχνολογίας, ενισχύοντας τις Υπερπροηγμένες Τεχνολογίες (Deep Technologies) και αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες οι οποίες διαμορφώνουν το προφίλ ενός Ακαδημαϊκού Ιδρύματος που αξιοποιεί δυναμικά την αιχμή της έρευνας  που υλοποιείται στους κόλπους του.

Σε αυτή την κατεύθυνση και με σκοπό την κινητοποίηση των επιστημόνων προς τη μεταφορά τεχνολογίας, με όρους και διαδικασίες που ανταποκρίνονται στα κριτήρια  της επενδυτικής και επιχειρηματικής κοινότητας, το ΑΠΘ καινοτομεί και αναλαμβάνει να αναδείξει τις ιδέες με έντονο τεχνολογικό περιεχόμενο, δίνοντας έμφαση στην εμπορική αξιοποίηση ειδικά των Υπερπροηγμένων Τεχνολογιών (Deep-Tech).

Σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Texas A&M και  το Ινστιτούτο Τεχνολογίας Arts et Métier στη Γαλλία, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης διοργανώνει μία σειρά διαδικτυακών σεμιναρίων (webinars), το πρώτο από τα οποία, με τίτλο The Path for Commercialization of Deep Technologies»,  θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 13 Ιουλίου 2020, στις 16.00, με τη συμμετοχή ενός πάνελ ομιλητών παγκόσμιας εμβέλειας.

Συγκεκριμένα, στο διαδικτυακό σεμινάριο  θα συζητηθούν ζητήματα διασύνδεσης της έρευνας με την αγορά, ενώ, παράλληλα, θα διερευνηθούν θέματα εμπορικής αξιοποίησης των Deep Technologies, σε σχέση με τις μεγαλύτερες κοινωνικές και περιβαλλοντικές προκλήσεις του σήμερα και με σκοπό την ανεύρεση τρόπων επίλυσης των πιο κρίσιμων παγκόσμιων ζητημάτων.

Ο Αντιπρύτανης Έρευνας και Διά Βίου Εκπαίδευσης του ΑΠΘ, Πρόεδρος του ΕΛΚΕ του ΑΠΘ και μέλος του International Advisory Board της συγκεκριμένης  διοργάνωσης, Αναπληρωτής Καθηγητής Ευστράτιος Στυλιανίδης, σημείωσε: «Είναι χρέος μας  να αντιμετωπίσουμε τα Πανεπιστήμια της χώρας ως μεγάλες δεξαμενές και εργαστήρια σκέψης που θα συμβάλουν σε μία βιώσιμη προοπτική ανάπτυξης για τη χώρα. Οι πιο μεγάλες ιδέες ξεκινούν από τους ανθρώπους της έρευνας και οφείλουμε στους ίδιους, αλλά και στην κοινωνία, να καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για τη διασύνδεσή τους με την επιχειρηματική κοινότητα, την κλιμάκωση των ιδεών τους και την επίτευξη των επιστημονικών τους στόχων».

Ο Καθηγητής του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του ΑΠΘ και επικεφαλής της συγκεκριμένης διοργάνωσης εκ μέρους του Αριστοτελείου, Νίκος Μιχαηλίδης, τόνισε: «Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης αξιοποιεί τις διεθνείς του συνεργασίες και μέσω του Γραφείου Μεταφοράς Τεχνολογίας προβάλλει τα εργαλεία που είναι διαθέσιμα προκειμένου η Υπερπροηγμένη γνώση που παράγεται μέσα σε αυτό να βρει εύφορο έδαφος στο επιχειρηματικό στερέωμα. Η διεθνής αυτή πρωτοβουλία είναι αποτέλεσμα της μακρόχρονης συνεργασίας του ΑΠΘ με το Πανεπιστήμιο του Texas A&M των ΗΠΑ μέσω του Texas A&M Engineering Experiment Station (ΤΕΕS) και του Texas A&M στο Κατάρ και απευθύνεται σε νέους και έμπειρους ερευνητές και Καθηγητές από όλη τη χώρα αλλά και παγκοσμίως».

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα και το σεμινάριο παρέχονται  στον σύνδεσμο που ακολουθεί:

https://tees.tamu.edu/global/deep-technology-webinar-series.html

Για την εγγραφή μέσω ZOOM, ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο: https://tamu.zoom.us/webinar/register/WN_OuC_NGi7RjWFh2zY3fnNQ και ελέγξτε το e-mail  σας για την επιβεβαίωση της εγγραφής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ