Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024
19.3 C
Thessaloniki
Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024
spot_img

Ένας νέος χώρος συναυλιών στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

Ένας ξεχωριστός χώρος του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, το αίθριο της αίθουσας «Μωρίς Σαλτιέλ» στον 5ο όροφο του κτιρίου Μ2, αποδίδεται πρώτη φορά με συστηματικό τρόπο στο κοινό της πόλης. Συγκεκριμένα, στον χώρο αυτό θα πραγματοποιηθούν κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού οι εκδηλώσεις του «Κύκλου Νέων Μουσικών», όπου σπουδαστές ωδείων της Θεσσαλονίκης θα παρουσιάσουν τη δουλειά τους σόλο ή σε μικρά σχήματα.

Ο κύκλος αυτός, αλλά και το ίδιο το θερινό πρόγραμμα συναυλιών του Μεγάρου, εγκαινιάστηκε χθες Τετάρτη 15 Ιουλίου 2020 με μια ατμοσφαιρική βραδιά από τους εξαιρετικούς σπουδαστές του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης. Τα δέκα νέα παιδιά παρουσίασαν ένα πρόγραμμα με τον εύγλωττο τίτλο «Από τον Bach έως τον Piazzolla».

Στη συναυλία, κατά τη διάρκεια της οποίας τηρήθηκαν όλες οι υγειονομικές υποδείξεις της πολιτείας, παρευρέθησαν μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΟΜΜΘ Βασίλης Γάκης, ο πρόεδρος του ΚΩΘ Γιώργος Κωνσταντινίδης και ο νέος διευθυντής του ΚΩΘ Γιούλης Παπαδόπουλος.

Το πρόγραμμα των επόμενων συναυλιών του «Κύκλου Νέων Μουσικών» έχει ως εξής:

 

22/7: Σπουδαστές Δημοτικού Ωδείου Θέρμης, Δημοτικού Ωδείου Θεσσαλονίκης

29/7: Σπουδαστές Μακεδονικού Ωδείου, Νέου Ωδείου Θεσσαλονίκης, Ωδείου Άνω Πόλης Θεσσαλονίκης

3/9: Σπουδαστές Σύγχρονου Ωδείου Θεσσαλονίκης, Ωδείου Μουσικό Κολλέγιο, Ωδείου Φίλιππος Νάκας

9/9: Φοιτητές Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

 

Στη φωτογραφία από αριστερά: Γιούλης Παπαδόπουλος, διευθυντής του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης, Γιώργος Κωνσταντινίδης, πρόεδρος του ΚΩΘ, Βασίλης Γάκης, πρόεδρος του Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ