Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
23.3 C
Thessaloniki
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
spot_img

Παρουσιάζεται το νέο βιβλίο του Σταύρου Κωνσταντινίδη

Στη Θεσσαλονίκη γίνεται η πρώτη βιβλιοπαρουσίαση μετά από μήνες, εξαιτίας της κρίσης της πανδημίας του κορωνοϊού. Η εκδήλωση θα γίνει την Τρίτη 21 Ιουλίου, στις 19.30, στο ουζερί Αγορά, (Καπποδιστρίου 5 και Ίωνος Δραγούμη) στη Θεσσαλονίκη.
Πρόκειται για το νέο βιβλίο του συγκοινωνιολόγου – συγγραφέα Σταύρου Κωνσταντινίδη «ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ», που προλογίζει η συγγραφέας Σώτη Τριανταφύλλου. Εκτός από τον Σταύρο Κωνσταντινίδη και τη Σώτη Τριανταφύλλου, θα μιλήσουν οι Γιώργος Σκαμαπρδώνης, συγγραφέας- δημοσιογράφος, Σπύρος Βούγιας, ομ. Καθηγητης ΑΠΘ – Συγκοινωνιολόγος, η Κασσιανή Φελέκη, ψυχίατρος – ψυχαναλύτρια ενώ τη συζήτηση θα συντονίσει ο συγγραφέας και εκδότης Πέτρος Παπασαραντοπουλος.
Μικρά θραύσματα δημόσιας γραφής του Σταύρου Κωνσταντινίδη από την τριετία 2017-2020 συγκεντρώνονται και σχηματίζουν μια γνώμη για την πολιτική, τις πόλεις και τη ζωή, στο κλείσιμο μιας δεκαετίας που θυμίζει δρόμο μελαγχολικό. Συνεντεύξεις, άρθρα, ημερολογιακές σημειώσεις και δοκιμιακές προσεγγίσεις με σταθερή αφετηρία το πολιτικό πεδίο τείνουν με μια διαγώνια διαδρομή στο κάτοπτρο της κανονικότητας, όπου η κοινωνία αναζητεί το ώριμο είδωλό της.
Από τον Πρόλογο του βιβλίου της Σώτης Τριανταφύλλου:
…Σήμερα ξέρουμε ότι για να ανθίσει η φαντασία χρειάζεται τη λογική, την ψυχραιμία, τη σύνεση· τις ιδιότητες που αποκτούν οι άνθρωποι και οι χώρες μετά από σκέψη και προσπάθεια…
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τα μέτρα προφύλαξης και τις υγειονομικές διατάξεις του χώρου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ