Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
20.4 C
Thessaloniki
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
spot_img

Τελετή Ονοματοδοσίας της αίθουσας συσκέψεων του Διοικητηρίου σε “Νικόλαος Μάρτης”

Αίθουσα “Νικόλαος Μάρτης” θα ονομάζεται στο εξής η αίθουσα συσκέψεων του Διοικητηρίου, μετά την τελετή ονοματοδοσίας που θα πραγματοποιήσει ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας και Θράκης), κ. Θεόδωρος Καράογλου, την Τετάρτη 22 Ιουλίου 2020 και ώρα 12.00.

Έλαβε μέρος στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο ως έφεδρος αξιωματικός πυροβολικού, υπηρετώντας επτά χρόνια (83 μήνες), ενώ έχει τιμηθεί με πλήθος παρασήμων όπως τον Ταξιάρχη του Φοίνικα, Πολεμικό Σταυρό Γ' Τάξης, τρία μετάλλια εξαίρετων πράξεων, Χρυσό Σταυρό Αγίου Μάρκου του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και με παράσημα ξένων χωρών.

Αναφερόμενος στην αυριανή τελετή ονοματοδοσίας, ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης), κ. Θεόδωρος Καράογλου, τόνισε ότι “ο Νικόλαος Μάρτης έθεσε στην υπηρεσία της πατρίδας όλη τη φλόγα της ψυχής του. Η τελετή ονοματοδοσίας της αίθουσας συσκέψεων του Διοικητηρίου σε αίθουσα Νικόλαος Μάρτης είναι ο ελάχιστος φόρος τιμής σε έναν σπουδαίο Μακεδόνα και βοηθά να μείνει ζωντανή στην ιστορία η μνήμη ενός σημαντικού ανθρώπου που δίδαξε στους νεότερους οτι καθήκον του πολιτικού είναι να αποδεικνύεται μακροπρόθεσμα χρήσιμος”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ