Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
21.5 C
Thessaloniki
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
spot_img

Τιμητική εκδήλωση για τον Γιώργο Μεσσάλα

Η CIDESCO HELLAS τιμώντας τον διακεκριμένο σκηνοθέτη και ηθοποιό Γιώργο Μεσσάλα για την μακρόχρονη πορεία του στον πολιτισμό, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, οργάνωσε μια σεμνή τελετή προχθές στην ΑΘήνα με πρωτοβουλία του Δρ. Πάρι Αμοργινού και μέλους του Δ.Σ και της Πρόεδρου του Δ.Σ. κ. Ηρούς  Κορωναίου και παρέδωσαν στον Γιώργο Μεσσάλα αναμνηστική πλακέτα με καλεσμένους λίγους καλούς φίλους λόγο των υγειονομικών μέτρων.

Στην σεμνή τελετή παραβρέθηκαν όλα τα μελή του Δ.Σ. της CIDESCO HELLAS αλλά και η ηθοποιός  Όλγα Πολίτου, ο πρόεδρος του Σ.Ε.Η. Σπύρος Μπιμπίλας, η κ. Βιβή Μαρκομιχελάκη, ο σκηνοθέτης Χρήστος Καρακάσης που μαζί με την συγγραφέα και μουσικό Βασιλική Κάππα έφτιαξαν το ντοκιμαντέρ για τον Γιώργο Μεσσάλα “Ταξίδι Πνοής”, που ταξιδεύει σε όλα τα Διεθνή Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ. Η Βασιλική Κάππα έντυσε με ξεχωριστές μελωδίες την βράδια.

Προσφωνώντας τον τιμώμενο η Πρόεδρος του Δ.Σ. αναφέρθηκε στην ουσιαστική πορεία του στον Πολιτισμό. Ο Δρ. Πάρις Αμοργινός θύμισε σε όλους την επιτυχία της παράστασης  “Τo Ημερολόγιο ενός τρελού” του Γκόγκολ τόσο στην Ελλάδα όσο και στην πατρίδα του Γκόγκολ στο Κίεβο της Ουκρανίας, συμμετέχοντας στο Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου. Την οργάνωση της Ελληνικής συμμετοχής είχε ο Δρ. Πάρις Αμοργινός.

Ο Γιώργος Μεσσάλας συγκινημένος ευχαρίστησε θερμά την CIDESCO HELLAS για την τιμητική διάκριση αλλά και όλους όσους ήταν κοντά του αναφέρθηκε στον Αλέξη Μινωτή και στον Αλέξη Σολομό στον Μάνο Χατζιδάκι και στην γυναίκα του Ντένη θεμελή που στάθηκε διπλά του στα καλά αλλά κυρίως στα δύσκολα.

Όλοι τελικά έχανε να πουν μόνο καλά λόγια για τον καλλιτέχνη και  άνθρωπο Γιώργο Μεσσάλα. Η βράδια ολοκληρώθηκε με γευστικούς μεζέδες ένα ποτό και πολλή αγάπη από όλους για την φιλοξενία της CIDESKO HELLAS.

H CIDESCO Hellas μέλος της Παγκόσμιας ομοσπονδίας CIDESCO International, με έδρα την Ζυρίχη και κράτη-μέλη και στις 5 Ηπείρους. Μέλη του Δ.Σ. της Cidesco: Άννα Αγγελή (Αντιπρόεδρος), Ελευθερία Αεράκη (Κοσμήτωρ / Δημ. Σχέσεις), Ηρώ Κορωναίου (Πρόεδρος), Δρ. Αναστασία Κοτσοπούλου (Γεν. Γραμματέας) και Δρ. Πάρις Αμοργινός (Ταμίας).

Στη φωτογραφία από αριστερά: Γιώργος Μεσσάλας, Ντένη θεμελή, Βασιλική Κάππα, Ηρώ Κορωναίου, Χρήστος Καρακάσης, Όλγα Πολίτου.

Στη φωτογραφία από αριστερά: Άννα Αγγελή (Αντιπρόεδρος), Ελευθερία Αεράκη (Κοσμήτωρ Δημ. Σχέσεις), Ηρώ Κορωναίου (Πρόεδρος), Δρ. Αναστασία Κοτσοπούλου (Γεν. Γραμματέας) και Δρ. Πάρις Αμοργινός (Ταμίας)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ