Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
21.5 C
Thessaloniki
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
spot_img

Κ. Ζέρβας: «Στόχος μας να μετασχηματίσουμε τη Θεσσαλονίκη σε έξυπνη πόλη»

Μαθήματα ρομποτικής είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει σήμερα Δευτέρα 27 Ιουλίου το πρωί ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας μαζί με τα παιδιά που συμμετέχουν στο αντίστοιχο εργαστήριο που ξεκίνησε τη λειτουργία του στο Διεθνές Κέντρο Ψηφιακού Μετασχηματισμού, το οποίο έχει διαμορφωθεί στον χώρο των παλαιών δημοτικών σφαγείων.

Μόλις περίπου έναν μήνα μετά από την υπογραφή του μνημονίου για την υλοποίηση του εγχειρήματος, το Διεθνές Κέντρο Ψηφιακού Μετασχηματισμού είναι ήδη γεγονός και φιλοξενεί τις πρώτες δραστηριότητές του.

Ο Κωνσταντίνος Ζέρβας υπογράμμισε ότι «στόχος μας είναι να επιτύχουμε τον μετασχηματισμό της Θεσσαλονίκης σε μια πόλη ψηφιακή, έξυπνη, φιλική για κατοίκους και επισκέπτες», τονίζοντας παράλληλα ότι αποτέλεσε κι ένα στοίχημα «να γεμίσει με δημιουργία» το εμβληματικό κτίριο των παλαιών δημοτικών σφαγείων, στη δυτική πλευρά της πόλης.

Επιστημονικό όχημα

Κατά τη σημερινή, πρώτη ημέρα του εργαστηρίου εκπαιδευτικής ρομποτικής, τα παιδιά, όπως εξήγησε η διπλωματούχος μηχανολόγος – μηχανικός Αλεξία Αβραμίδου, «δημιούργησαν με πολύ μεγάλο ενθουσιασμό ένα επιστημονικό όχημα, το οποίο προορίζουν να στείλουν στη Σελήνη».

«Στο πλαίσιο των εργαστηρίων εκπαιδευτικής ρομποτικής και μέσα από την παρότρυνση και την καθοδήγηση εξειδικευμένων εκπαιδευτικών τα παιδιά αποκτούν σημαντικές δεξιότητες», επεσήμανε από την πλευρά της η Άντα Φωτοπούλου, προϊσταμένη του Τμήματος Προγραμμάτων και Διά Βίου Μάθησης της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης και Αθλητισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Ο επιμορφωτικός κύκλος εργαστηρίων ρομποτικής, που αυτήν την περίοδο πραγματοποιείται από το Διεθνές Κέντρο Ψηφιακού Μετασχηματισμού της Cisco στη Θεσσαλονίκη σε συνεργασία με τον Δήμο Θεσσαλονίκης και την Αντιδημαρχία Παιδείας, απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας από 8 έως 13 ετών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ