Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
18.6 C
Thessaloniki
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
spot_img

Ανδριάνα Μπάμπαλη – Γιώργης Χριστοδούλου στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

Η Ανδριάνα Μπάμπαλη και ο Γιώργης Χριστοδούλου, ο καθένας µε τη δική του ξεχωριστή πορεία, σμίγουν για να παρουσιάσουν ένα πρόγραμμα με τα ωραιότερα ελληνικά -και μερικά ξενόγλωσσα- ντουέτα που έχουν γραφτεί. Οι ζεστές φωνές τους δένουν αρμονικά και ερμηνεύουν όλα τα τραγούδια από κοινού, με τη συνοδεία δύο εξαιρετικών μουσικών, του Χάρη Σταυρακάκη στο πιάνο και το ακορντεόν και του Κώστα Κλάγκου στο κοντραμπάσο. Οι δύο καλλιτέχνες παρασύρουν το κοινό να τραγουδήσει και να ονειρευτεί μαζί τους, σ’ ένα πρόγραμμα εκατό τοις εκατό φτιαγμένο «για δύο». Η συναυλία θα δοθεί στην Πλατεία του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, την Παρασκευή 31 Ιουλίου, ώρα 21.00′. 

Η Ανδριάνα Μπάμπαλη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα, όπου σπούδασε Οικονομικά και Μουσική. Μπήκε στον χώρο κάνοντας φωνητικά και παίζοντας κρουστά στο συγκρότημα του Νίκου Πορτοκάλογλου το 1998. Το πρώτο τραγούδι που ηχογράφησε ήταν το Δεν είν’ αργά στο soundtrack της ταινίας Μπραζιλέρο (2001) και το πρώτο της προσωπικό άλμπουμ ήταν το Και η Γη γυρίζει.

Δύο χρόνια αργότερα τραγούδησε το Γίνε κομμάτια (Νυχτερινό ρέγγε) μαζί με τον Νίκο Πορτοκάλογλου, ανεβαίνοντας στα charts στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη. Ο κρατικός σταθμός της γαλλικής ραδιοφωνίας RFI είχε το Γίνε κομμάτια στο Top-10 για περισσότερο από τρεις μήνες.

Το δεύτερο προσωπικό άλμπουμ της ήταν το Μην πεις ποτέ το 2005 και δύο χρόνια αργότερα ακολούθησε το Δες καθαρά. Σειρά είχε το άλμπουμ The Rose Tattoo, μια συλλογή από διεθνείς και ελληνικές επιτυχίες των δεκαετιών του ’50 και του ’60, διασκευασμένες από τον Μίνο Μάτσα. Οι ηχογραφήσεις έγιναν μεταξύ Λος Άντζελες και Αθήνας μέσω Skype. Το 2010 κυκλοφόρησε ο δίσκος Ο Τζον Τζον ζει και το 2014 ένα άλμπουμ με δικές της συνθέσεις και τίτλο Το μαζί είναι δρόμος. Το 2018 κυκλοφόρησε το πρώτο της αγγλόφωνο τραγούδι, σε δική της μουσική και στίχους, με τίτλο Spell.

Έχει συμμετάσχει σε πολλούς δίσκους άλλων καλλιτεχνών ενώ έχει συνεργαστεί συναυλιακά με τα μεγαλύτερα ονόματα του χώρου, όπως μεταξύ άλλων με τους Γιώργο Νταλάρα, Κώστα Λειβαδά, Χαρούλα Αλεξίου, Μπάμπη Στόκα, Μπλε, Νίκο Ζιώγαλα, Παναγιώτη Μάργαρη, Τάνια Τσανακλίδου, Μελίνα Ασλανίδου, Ελευθερία Αρβανιτάκη, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Μελίνα Κανά, Γλυκερία, Δήμητρα Γαλάνη, Μαρινέλα, Ηλία Λιούγκο, Ορφέα Περίδη, Καλλιόπη Βέττα, Χρήστο Θηβαίο, Μιχάλη Χατζηγιάννη.

Έχει πάρει μέρος σε θεατρικές παραστάσεις τραγουδώντας αλλά και παίζοντας, ενώ συμπρωταγωνίστησε στην κινηματογραφική ταινία Άπνοια του Άρη Μπαφαλούκα.

Έχοντας δημιουργήσει το αμιγώς γυναικείο σχήμα «Ανδριάνα Μπάμπαλη & Quarderinas Quartet» περιοδεύει στην Ελλάδα και στην Κύπρο.

 

 

Ο Γιώργης Χριστοδούλου κατάγεται από την Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου και μεγάλωσε στην Αθήνα. Πρωτοεμφανίστηκε με την Αρλέτα στο Θέατρο Κολλεγίου Αθηνών. Αποφοίτησε με Άριστα από τη δραματική σχολή και έχει συμμετάσχει τραγουδώντας σε πολλές και σημαντικές μουσικές παραστάσεις, ενώ έχει συνθέσει τη μουσική για πολλές παραγωγές στο Εθνικό και το ελεύθερο θέατρο, για παραστάσεις των Δ. Λιγνάδη, Θ. Αθερίδη, Λ. Λαζόπουλου κ.ά.

Το 1998 κυκλοφόρησε ο πρώτος προσωπικός δίσκος του, με τίτλο Γιαπωνέζικοι Κήποι, σε στίχους δικούς του και μουσική Σ. Παπασταύρου, και το 2001 το άλμπουμ Η αγάπη είναι ένα πορτοκάλι. Ακολούθησε το ΕΡ Δες το κι αλλιώς (2003), με διασκευές σε γνωστές λαϊκές επιτυχίες οι οποίες μεταμορφώθηκαν πλήρως, όπως το Όλα τα λεφτά. Τo 2006 επιμελήθηκε τον δίσκο-tribute στη Eurovision για λογαριασμό της ΕΡΤ με τίτλο Eurorevisions και την επόμενη χρονιά κυκλοφόρησε το άλμπουμ του Μην αλλάξεις ποτέ. Έχει συμμετάσχει σε πολλές δισκογραφικές δουλειές ενώ έχει υπογράψει και το ντεμπούτο μίνι άλμπουμ του Κωνσταντίνου Νάρη Τέρμα: η καρδιά.

Το 2008 ξεκίνησε η συνεργασία του με τον Ισπανό τραγουδοποιό Jordi Maranges με συναυλίες στην Ελλάδα και την Ισπανία. Από το 2011 ο Γιώργης Χριστοδούλου ζει μόνιμα στη Βαρκελώνη και ταξιδεύει συχνά στην Ελλάδα για συναυλίες.

Το 2011 κυκλοφόρησε σε Ισπανία και Ελλάδα το πρώτο ισπανόφωνο και γαλλόφωνο άλμπουμ του με τίτλο Flaneur.

Το 2014 παρουσίασε το άλμπουμ Barcelonauta, ένα αφιέρωμα στη χρυσή εποχή της jazz της Βαρκελώνης με τραγούδια που ηχογραφήθηκαν το διάστημα 1920-1960. Το άλμπουμ έλαβε εξαιρετικές κριτικές και αφιερώματα από τους μεγαλύτερους τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς της Καταλονίας.

Συνεργάστηκε με δημιουργούς και ερμηνευτές όπως οι Νίκος Ξυδάκης, Δήμητρα Γαλάνη, Νένα Βενετσάνου, Νότης Μαυρουδής, Μάριος Στρόφαλης, Ελένη Καραΐνδρου κ.ά. Η συνεργασία του με την Ανδριάνα Μπάμπαλη ξεκίνησε το 2006 και συνεχίζεται μέχρι και σήμερα.

 

——————————————————————————–

 

Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης – Πλατεία

Παρασκευή 31 Ιουλίου 2020

Ώρα έναρξης: 21.00

Τιμές εισιτηρίων: 10€, 5€ (μειωμένο)

 

——————————————————————————–

 

ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

 

Όλες οι εκδηλώσεις στο ΜΜΘ πραγματοποιούνται με απόλυτη τήρηση των υγειονομικών υποδείξεων από το Υπουργείο Υγείας και τον ΕΟΔΥ που ισχύουν σήμερα, οι κυριότερες από τις οποίες είναι οι εξής:

 

– Επιτρέπονται μόνο καθήμενοι θεατές.

– Ανά δύο θέσεις πρέπει να υπάρχει κενός χώρος.

– Σε περίπτωση ομαδικής κράτησης, ο μέγιστος αριθμός ορίζεται στα τέσσερα άτομα με κενό χώρο από την επόμενη κράτηση.

– Θα πρέπει να υπάρχει απόσταση τουλάχιστον τριών μέτρων μεταξύ της σκηνής και της πρώτης σειράς θεατών.

– Κατά την είσοδο και έξοδο του κοινού, αλλά και όπου αλλού χρειάζεται, θα πρέπει να τηρούνται ουρές με αποστάσεις 1,5 μέτρου.

– Ο συντονισμός της ροής και η τοποθέτηση των θεατών στις θέσεις τους γίνεται υποχρεωτικά από ταξιθέτες.

– Η χρήση μάσκας από κάθε θεατή κατά την είσοδο και μέχρι την τοποθέτησή του στη θέση του, καθώς και κατά την έξοδό του, είναι υποχρεωτική.

– Δεν προβλέπεται διάλειμμα.

– Υπάρχει ισχυρή σύσταση για ηλεκτρονική αγορά εισιτηρίων.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ