Το Σωματείο “Μονοπάτια και Στόχοι” παρόν και στην παραλαβή νέων εκχιονιστικών – πυροσβεστικών οχημάτων

Το Σωματείο “Μονοπάτια και Στόχοι” παρόν και στην παραλαβή νέων εκχιονιστικών – πυροσβεστικών οχημάτων

Περισσότερο ενισχυμένη για την αντιμετώπιση ακραίων και επικίνδυνων φαινομένων, φυσικών καταστροφών και περιστατικών είναι από σήμερα η Πολιτική Προστασία του δήμου Νεάπολης-Συκεών, στον εξοπλισμό της οποίας προστέθηκαν σήμερα τρία σύγχρονα και νέας τεχνολογίας οχήματα.

Η επίσημη παραλαβή των οχημάτων έγινε σήμερα  στο δημοτικό κατάστημα Πεύκων, παρουσία του αναπληρωτή Διοικητή Πόλης Θεσσαλονίκης του Πυροσβεστικού Σώματος πύραρχου Γιάννη Στεργιούλα ενώ παρούσα ήταν και η Πρόεδρος του Σωματείου “Μονοπάτια και Στόχοι” κ. Ειρήνη Μαρία Παπαδάκη.

Η κ. Παπαδάκη σε δηλώσεις της τόνισε την χρησιμότητα των εκχιονιστικών μηχανημάτων, κυρίως για την περιοχή των Πεύκων, όπου σημειώνονται έντονες χιονοπτώσεις κατά την χειμερινή περίοδο ενώ απέδωσε τα εύσημα στην διοίκηση του δήμου Νεάπολης-Συκεών και στον αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας κ. Τάσο Τσακιρίδη.

Αριστέρα κ. Ειρήνη Μαρία Παπαδάκη, Πρόεδρος του Σωματείου “Μονοπάτια και Στόχοι”

Η απόκτησή των οχημάτων χρηματοδοτήθηκε από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ, μετά τη θετική εξέλιξη που είχε η αίτηση-υποβολή του φακέλου από τον δήμο Νεάπολης-Συκεών. Συγκεκριμένα, πρόκειται για οχήματα τύπου NAVARA 4Χ4, διπλοκάμπινα, με αποσπώμενες κατασκευές-εξαρτήματα. Και τα τρία οχήματα φέρουν αποσπώμενη λεπίδα εκχιονισμού και αλατοδιανομέα, ενώ τα δυο από αυτά φέρουν και πυροσβεστική μονάδα.

Ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Τάσος Τσακιρίδης (δεξιά) κατά την παραλαβή των κλειδιών από τον εκπρόσωπο της προμηθεύτριας εταιρίας Αλέξανδρο Νουλίκα (αριστερά)

«Στα ήδη υπάρχοντα πυροσβεστικά και εκχιονιστικά μηχανήματα-οχήματα προστίθενται άλλα τρία, με αποτέλεσμα ο στόλος του δήμου μας να ενισχύεται ακόμη περισσότερο στον αγώνα για την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών, ακραίων καιρικών φαινομένων και πυρκαγιών. Ειδικά τα νέα αυτά σύγχρονα οχήματα, λόγω της κατασκευής και του εξοπλισμού του, άμεσα και ευέλικτα θα μπορούν να επεμβαίνουν άμεσα σε περιπτώσεις ανάγκης, ιδιαίτερα σε περιοχές με στενούς δρόμους», ανέφερε ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Τάσος Τσακιρίδης κατά την παραλαβή των κλειδιών από τον εκπρόσωπο της προμηθεύτριας εταιρίας Αλέξανδρο Νουλίκα. Μεταφέροντας χαιρετισμό του δημάρχου Σίμου Δανιηλίδη, ο οποίος απουσίαζε λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων, στάθηκε στην «άψογη συνεργασία με την αντιπροσωπεία των οχημάτων, που είχε ως αποτέλεσμα αυτά να παραδοθούν πολύ νωρίτερα από τον προβλεπόμενο χρόνο παράδοσής τους».

Στην εκδήλωση της παραλαβής των οχημάτων παραβρέθηκαν ακόμη η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωάννα Αλεξιάδου, οι αντιδήμαρχοι Στέλιος Γκατζές (Τεχνικών Έργων) και Παρή Γενίτσαρη (Κοινωνικής Πολιτικής), οι δημοτικοί σύμβουλοι Αλέκος Σιμητόπουλος, Απόστολος Συμεωνίδης, Θανάσης Καδίκας, η πρόεδρος της Δ.Κ. Συκεών Ρένα Αυγερινού, ο τοπικός σύμβουλος Πεύκων Βασίλης Πολυτσίνος, ο τοπικός σύμβουλος Νεάπολης Γιώργος Βουκουρεσλής, ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τριαντάφυλλος Κουσαγιαννίδης, ο πυροσβέστης Βασίλης Βίτσας, στελέχη της Πολιτικής Προστασίας του δήμου και της ΕΔΟΜΑΚ.