Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
23 C
Thessaloniki
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
spot_img

Αναβάλλεται η 3η βιωματική Σαρακατσάνικη Κατασκήνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σαρακατσαναίων (Π.Ο.Σ.Σ.)

Αναβάλλεται η 3η βιωματική Σαρακατσάνικη Κατασκήνωση της Ομοσπονδίας Σαρακατσαναίων (Π.Ο.Σ.Σ.), όπως ανακοινώθηκε από την Ομοσπονδία. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Σαρακατσαναίων:

Κάνουμε ένα απρόσμενο διάλειμμα , έστω και αναγκαστικό.  Κάνουμε ένα βήμα πίσω,  αναβάλλοντας την 3η Σαρακατσάνικη Βιωματική Κατασκήνωση για παιδιά, ηλικίας 6-16  ετών, που θα γινόταν το διάστημα 20-28 Αυγούστου  στην Κρυοπηγή  Χαλκιδικής .

Παρόλο την δύσκολη περίοδο που βιώνουμε, οι κατασκηνώσεις Yuppi Camp του κυρίου Τιμπλαλέξη , κρατώντας όλα τα πρωτόκολλα που πρότεινε η πολιτεία , λειτουργεί άριστα. Η συμμετοχή και η απήχηση ήταν για ακόμη μια χρονιά μεγάλη και η προσμονή  των παιδιών μας να ξανά ανταμωθούμε ακόμα μεγαλύτερη. Ωστόσο, δεν μπορούμε να παραβλέψουμε την αυξητική τάση των κρουσμάτων , δεν μπορούμε να κωφεύσουμε στις επισημάνσεις της πολιτείας και δεν μπορούμε να μην λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη μας, την επικινδυνότητα του κορωνοϊού που είναι η ευκολία μετάδοσης του.

Προσπαθούμε να το διαχειριστούμε με το καλύτερο δυνατό τρόπο , όσο μας το επιτρέπουν οι γνώσεις μας και η γενικότερη αντίληψη που επικρατεί και αποφασίσαμε με σύνεση, υπευθυνότητα  και λογική να αναβάλλουμε την Βιωματική Σαρακατσάνικη Κατασκήνωση.

Ήρθε ξαφνικά κάτι αόρατο και έβαλε τα πάντα σε άλλη βάση δεδομένων, γρήγορα, πρέπει να καταλάβουμε την αξία των λέξεων: ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ και ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ. Πρέπει να διδαχθούμε και να διδάξουμε στα παιδιά μας ότι πρέπει να κινούμαστε και να σκεφτόμαστε διαφορετικά. Όλοι μας με υπευθυνότητα αφήνουμε τα πράγματα ανολοκλήρωτα. Χάνουμε το άγγιγμα ,την αγκαλιά , τα φιλιά αλλά ποτέ δε θα διακόψουμε την επαφή με τους ανθρώπους μας και ειδικά με τα παιδιά μας. Επιβάλλεται όμως τώρα να αλλάξουμε τρόπο . Ήρθε η ώρα να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων που απαιτεί αυτή η δύσκολη πανδημία σε όλο τον πλανήτη.
Αν ακόμη μας χωρίζει μια απόσταση ασφαλείας, θα μας ενώνουν για πάντα τόσα αλλά, η γιορτή , η κατασκήνωση , η παρέα , η αγάπη και η αισιοδοξία μας.

Μας ευεργετούν οι δυσκολίες και θα μας διδάξουν να βλέπουμε τα πάντα με φως , χαμόγελο και αλήθεια. Κρατάμε για τα παιδιά μας -όπλα- το πάθος για ζωή , για παιχνίδι , για χορό , για παράδοση , για χαμόγελα , για αγκαλιές γιατί όλα αυτά βγάζουν αλήθειες. Όταν ο κίνδυνος περάσει θα ξανά ανταμώσουμε,  θα κάνουμε νέες επιλογές , θα ονειρευτούμε νέες εικόνες και δράσεις και θα δημιουργήσουμε μαζί με τα παιδιά μας , νέους τρόπους να ζούμε.

Στόχος μας είναι να συνεχίσουμε να διακρίνουμε στα μάτια των παιδιών μας το καθαρό βλέμμα τους , τη δύναμη , την καλοσύνη τους, μα πάνω από όλα την υγεία τους και την ασφάλεια τους.

Ευχαριστούμε:

  • Τους ιδιοκτήτες και το προσωπικό των κατασκηνώσεων Yuppi Camp.
  • Τους συντελεστές-εθελοντές Σαρακατσάνους που θα στελέχωναν τις δράσεις μας.
  • Τους γονείς που και φέτος θα μας εμπιστευόταν τα παιδιά τους.

Το μεγάλο ευχαριστώ όμως το οφείλουμε στα παιδιά μας που ακολουθούν με καρτερικότητα τις τεράστιες αλλαγές στις ζωές μας.

Υπόσχεση και ευχή προς τα αγαπημένα μας παιδιά, ότι θα ξανά ανταμώσουν και θα χαρούν το υπέροχο ταξίδι της Σαρακατσάνικης Βιωματικής Κατασκήνωσης.

Υπομονή ,αγάπη ,αισιοδοξία προς όλους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ