Σάββατο, 15 Ιουνίου, 2024
27.2 C
Thessaloniki
Σάββατο, 15 Ιουνίου, 2024
spot_img

Τρεις κοινές πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού ανακοίνωσαν οι Α. Τζιτζικώστας και Π. Αρκουμανέας

Συνάντηση με τον Πρόεδρο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας Παναγιώτη Αρκουμανέα είχε σήμερα Τρίτη 25 Αυγούστου ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν κοινές πρωτοβουλίες ΕΟΔΥ και Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, με στόχο την περαιτέρω θωράκιση της περιοχής από την πανδημία του κορονοϊού.

Όπως ανακοίνωσε ο κ. Τζιτζικώστας τρεις είναι οι άμεσες πρωτοβουλίες που αναλαμβάνουν από κοινού οι δυο φορείς:

1.Δημιουργία σταθερής δομής ελέγχου Covid-19, που θα εγκατασταθεί στο κέντρο υπηρεσιών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στη δυτική Θεσσαλονίκη (26ης Οκτωβρίου 64).

2.Έλεγχος για κορονοϊό στους τους εργαζόμενους της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Τους ελέγχους στους εργαζόμενους που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες θα πραγματοποιήσει ο ΕΟΔΥ και στους υπόλοιπους η Περιφέρεια και στις επτά Περιφερειακές Ενότητες.

3.Ενημερωτικά – επιμορφωτικά σεμινάρια στους εργαζόμενους στα γηροκομεία και στις κλειστές κοινωνικές – προνοιακές δομές.

Όπως τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας, «αναβαθμίζουμε την ήδη στενή συνεργασία που έχουμε με τον ΕΟΔΥ και το Υπουργείο Υγείας, που κάνουν εξαιρετική δουλειά στην αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού. Ο ΕΟΔΥ στάθηκε δίπλα μας από την πρώτη στιγμή και εμείς ως Περιφέρεια θα ενισχύσουμε με κάθε τρόπο τις προσπάθειές του για να αντιμετωπίσουμε τις επιπτώσεις της πανδημίας. Διαθέτουμε χώρο για τη δημιουργία σταθερής δομής ελέγχου Covid-19 στο κτίριο υπηρεσιών της Περιφέρειας στη δυτική Θεσσαλονίκη, για την αποσυμφόρηση των νοσοκομείων. Εκεί θα μπορούν να πηγαίνουν μέσω των νοσοκομείων και μόνο κατόπιν ραντεβού για έλεγχο κορονοϊού οι πολίτες. Επίσης, δίνουμε τη δυνατότητα ελέγχου στους εργαζόμενους στην Περιφέρεια, τόσο για να είναι και να αισθάνονται ασφαλείς οι ίδιοι, όσο και οι χιλιάδες συμπολίτες μας που συναλλάσσονται με τις υπηρεσίες μας και στις επτά Περιφερειακές Ενότητες. Και τέλος, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ θα πραγματοποιήσουμε ενημερωτικά – επιμορφωτικά σεμινάρια στους εργαζομένους γηροκομείων και κλειστών κοινωνικών δομών, ώστε να θωρακίσουμε τις πιο ευάλωτες πληθυσμιακές ομάδες και ειδικά τους ηλικιωμένους έναντι του κορονοϊού. Παρακολουθούμε από κοινού την εξέλιξη των επιδημιολογικών δεδομένων και την επιδημιολογική εικόνα της Κεντρικής Μακεδονίας και σε συνεργασία με την Πολιτική Προστασία θα λαμβάνουμε κάθε φορά τα μέτρα που απαιτούνται για την προστασία της δημόσιας υγείας. Δεν πρόκειται να κάνουμε την παραμικρή έκπτωση σε θέματα που άπτονται της υγείας των συμπολιτών μας».

Ο κ. Αρκουμανέας επισήμανε την εξαιρετική συνεργασία και τη βοήθεια που παρείχε μέχρι σήμερα από την έναρξη της πανδημίας ο κ. Τζιτζικώστας στον ΕΟΔΥ και υπογράμμισε: «η συμβολή σας στην αντιμετώπιση του πρώτου κύματος της πανδημίας ήταν σημαντική και με το ρόλο σας ως προέδρου της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας. Βασικό συστατικό στοιχείο της αρχικής επιτυχούς αντιμετώπισης ήταν η συμμετοχή των Περιφερειών και συνολικά της Αυτοδιοίκησης. Και έτσι πρέπει να συνεχίσουμε για να αντιμετωπίσουμε και τις επόμενες εβδομάδες, στις οποίες αναμένουμε αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού. Είναι πολύ σημαντικές για εμάς οι τρεις πρωτοβουλίες που ανακοινώνουμε σήμερα στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Ελπίζουμε τα κρούσματα στη Θεσσαλονίκη να κρατηθούν σε χαμηλό αριθμό, όπως συμβαίνει τις τελευταίες ημέρες. Η αύξηση των κρουσμάτων στην περιοχή τις προηγούμενες μέρες οφείλεται κυρίως στην είσοδο κορονοϊού σε γηροκομεία, αλλά και στη Χαλκιδική, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουμε».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ