Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
21.5 C
Thessaloniki
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
spot_img

Συνάντηση του Δημάρχου Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνου Ζέρβα με τον Πρέσβη των ΗΠΑ Τζέφρι Πάιατ και τη νέα Γενική Πρόξενο Ελίζαμπεθ Λι

Τον Πρέσβη των ΗΠΑ Τζέφρι Πάιατ και τη νέα Γενική Πρόξενο Ελίζαμπεθ Λι υποδέχθηκε σήμερα Τετάρτη 26  Αυγούστου στο Δημαρχείο ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η οποία πραγματοποιήθηκε μέσα σε ένα θερμό κλίμα συνεργασίας, έγινε εκτενής αναφορά στη δυναμική του Διεθνούς Κέντρου Επιτάχυνσης Ψηφιακού Μετασχηματισμού, το οποίο λειτουργεί σε συνεργασία με τη Cisco στον χώρο των παλαιών δημοτικών σφαγείων.

«Είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε με τους δύο διπλωμάτες για την εξέλιξη των έργων στην πόλη μας, για την παρουσία της Cisco, της Pfeizer και όλων των άλλων φορέων τεχνολογίας που θέλουμε πολύ να προτιμήσουν την πόλη μας για την εγκατάστασή τους στην Ελλάδα αλλά και στην περιοχή των Βαλκανίων και της Ευρώπης», ανέφερε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, ο οποίος ενημέρωσε τον Τζέφρι Πάιατ και την Ελίζαμπεθ Λι για τις τελευταίες εξελίξεις στο θέμα του Μουσείου Ολοκαυτώματος αλλά και για την πρόθεση του Δήμου Θεσσαλονίκης να οργανώσει, στο πλαίσιο του Thessaloniki Helexpo Forum, μιας τηλεδιάσκεψης με τη συμμετοχή εκπροσώπων από αδελφοποιημένες με τη Θεσσαλονίκη πόλεων.

Απευθυνόμενος προς τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, ο Πρέσβης των ΗΠΑ εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη σημαντική προσπάθεια που γίνεται στον τομέα της οικονομίας ακόμη και εν τω μέσω της πανδημικής κρίσης, σημειώνοντας ότι οι ευκαιρίες που διανοίγονται στο πλαίσιο λειτουργίας του hub της Cisco, στο οποίο θα έχουν παρουσία και άλλες ισχυρές αμερικανικές εταιρείες, αναδεικνύουν τον χαρακτήρα της Θεσσαλονίκης ως ψηφιακής πόλης.

Σκοπός της επίσκεψης του κ. Πάιτ ήταν να συστήσει τη νέα Γενική Πρόξενο Ελίζαμπεθ Λι, ενώ παρόντες σε αυτή τη συνάντηση γνωριμίας ήταν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης Δρόσος Τσαβλής και η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος σε θέματα Τουρισμού και Διεθνών Σχέσεων Μαρία Καραγιάννη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ